Szilveszter Ománban

Törlés

Fontos információk

Omán

Részvételi díj:

499.990 Ft

Törzsutas ár:

449.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2023.12.30.-2024.01.08.
Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Búcsúztasd el az Óévet és köszöntsd az Újévet a mesés Arábiában! Valószínűleg korábban nem gondoltál arra, hogy pont Ománban éld át az év egyik legfontosabb éjszakáját. Mi azonban pont ezzel az elsőre különleges desztinációval és az úttal szeretnénk Téged kimozdítani oda, ahol hatalmas tömegeket vonzó és a kommersz programoktól mentesen, autentikus és nyugodt környezetben fordíthatod át a naptárad napjait 2023-ról 2024-re. Az év utolsó napját egy bájos, a sivatag és a hegyvidék határán fekvő kicsiny településen töltjük, ahol várhatóan több helyivel, mint külföldi turistával fogjuk köszönteni az Újévet. Ráadásul mind az Óév utolsó, mind az Újév első napjának programja igazán kalandos és adrenalindús lesz. Így csak remélni tudjuk, hogy ilyen izgalmas környezetben átélve ezt a két napot egy utazásokkal, kalandokkal és izgalmakkal teli 2024-et indíthatunk el útjára!

Tarts velünk a varázslatos Ománba és éld át velünk sivatagi kalandok közepette az Óév-Újév fordulóját!

Omán nem csak a magyar utazók körében számít mind a mai napig egy kevéssé ismert, titokzatos utazási célpontnak. Bár az Arab-félsziget keleti csücskében fekvő szultánság a régió turisztikai szempontból leggazdagabb országa, mégis egy ománi utazás hatalmas felfedezői élményt nyújt, hiszen relatívan kevés turista látogat el oda. A szultánság a kőolajból és földgázból származó hatalmas állami bevételek ellenére sem tért rá a szomszédos Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek megalomán “fejlődési” útjára, hanem megőrizte régi báját és hagyományait. Az omániak is így reklámozzák magukat: “Minden, ami nem Dubai!”. S Ománnak pont ez az erőssége!

Miközben az ország rendkívül fejlett, modern, tiszta és kimagaslóan biztonságos, úton-útfélen tapasztalhatjuk és átélhetjük az évszázados arab és a rendkívül sokszínű és különleges ománi tradíciókat. A csodálatos természeti szépségek megannyi természeti programot kínálnak: sivatagozás aranyszínű és vöröses homokdűnéken, hegyi túrázás Arábia Grand Canyonjában, tengeri fürdőzés az Indiai-óceánban, csobbanás az égszínkék vízű vádikban, teknősles a tengerparton és még sorolhatnánk. A tekintélyt parancsoló erődök, az impozáns mecsetek, a hangulatos városok és hegyi falvak, valamint azok mindennapjai visszarepítenek minket a múltbéli Arábia mesés világába. S mindeközben a rendkívül barátságos, kedves és vendégszerető omániak mindent megtesznek azért, hogy az odalátogatókkal megoszthassák szeretett országuk szépségeit, különlegességeit és hangulatát.

A Perzsa-öböl őrének is nevezett országba addig érdemes tehát ellátogatni, amíg a turisták áradata nem pusztítja el ezt érintetlenségét, nyugalmát, a helyiek tisztességét és a ma még megtapasztalható varázsát, ahol a mesés Kelet nyitja ki előttünk kapuit. Fedezd fel hát velünk egy csodálatos természetközpontú utazás keretében a mesés és gazdag Arábia ékkövét és éld át velünk az igazi sivatagi utazás kalandját!

Nulladik nap

Budapest – Maszkat

Repülőjáratunk menetrendjétől függően elutazunk Budapestről, és egy közel-keleti átszállással Maszkat felé repülünk.

Első nap

Maszkat városnézés

Várhatóan a kora hajnali órákban érkezünk meg Maszkatba. Szállásunkra érve tartunk egy rövid pihenőt, majd reggeli után egész napunkat az arab világ egyik leghangulatosabb fővárosának felfedezésére szánjuk. Ellátogatunk a grandiózus Qaboos szultán nagymecsetbe, illetve a világhírű előadóknak és előadásoknak otthont adó Királyi Operaház épületét is megnézzük. A Bait al-Zubairben egy színvonalas tárlat segítségével ismerkedhetünk meg Omán gazdag múltjával és hagyományaival. Ezután az impozáns szultáni palotához sétálunk. Felfedezőutunkat a Mutrah negyedben folytatjuk, ahol a tengerparti sétányt, egy erődöt, valamint az igazi közel-keleti hangulatot árasztó szúkot járjuk be. Itt aztán nehéz ellenállni a szebbnél-szebb portékát csábításának! Ráadásul itt már lesz lehetőségünk megkóstolni az ízletes és erős ománi kardamonos kávét is. Napunkat lehetőleg egy tradicionális ománi étteremben zárjuk, ahol a finom falatok mellett utastársainkkal is megismerkedünk.

Szállás: színvonalas hotelben, 2 fős szobákban saját fürdőszobával

Második nap

Búcsú 2023-tól: offroadozás a Wadi Bani Awf sziklavilágában, fakultatív canyoningozás a Kis Kígyó kanyonban, Al Hamra

Az Óévet igazán adrenalindús környezetben fogjuk búcsúztatni. Korai reggelit követően bepakolunk bérelt terepjáróinkba és megkezdjük az utazást a Hajar-hegység északi völgyei felé. Elhagyva a főutat kezdetét veszi utazásunk leglátványosabb szakasza: átkelés a Hajar-hegységen a Wadi Bani Awf szerpentines, lélegzetelállító panoráma útján. A késő délelőtti órákban érkezünk meg a Kis Kígyó kanyonhoz, ahol helyi vezetőink kíséretében egy izgalmas canyoningozásban vehetünk részt. (Azon utasaink, akik nem szeretnének részt venni a canyoning programon, Omán egyik legfotogénebb hegyi településén, Bilad Sayt településen tehetnek egy hosszabb kirándulást és ismerkedhetnek meg az ománi vidék érdekességeivel, mindennapjaival.) Kiadós estebédet követően követően folytatjuk kacskaringós utunkat. Az estét már egy autentikus vendégházban töltjük a hegység túlsó oldalán. Itt köszönünk el 2023-tól hangulatos és nyugodt környezetben: játszunk, beszélgetünk, tervezünk 2024-re.

Szállás: hangulatos tradicionális vendégházban, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli, vacsora

Harmadik nap

2024 köszöntése: offrodozás és kirándulás a festői Wadi al-Nakhr mélyén, Jabreen erőd, Misfat al-Abreyeen, Al Hamra

Szokták mondani, amilyen tevékenységgel és gondolatokkal kezdjük az Újévet, az fogja meghatározni az előttünk álló évet. Akár igaz ez, akár nem, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2024-et igazán kalandok és izgalmak közepette indítsuk! Előző nap elmélyített offroadozási rutinunkat a Wadi al-Nakhr látványos sziklafalai között gyarapítjuk, míg meg nem érkezünk a piciny Nakhr falucskába. Innen a terepjárókat bakancsokra váltjuk és folytatjuk tovább törünk előre a wadi mélyére. Célunk egy eldugott vízesés és medence lesz. A odavezető út is sok izgalmat rejt, de a végcél maga lesz a csoda: igazi oázis a zord sziklavilágban. Miután kigyönyörködtük magunkat visszatérünk a faluba, majd egy ebédet követően az ország egyik legimpozánsabb erődjéhez, a Jabrin erődhöz látogatunk el. Ezután Al Hamra árnyas datolyaligetében sétálunk, végül a naplementét Omán egyik legősibb és “élő” agyagfalvában, Misfat al-Abreyeenban köszöntjük. A nap izgalmait finom falatok mellett beszéljük át.

Távolság: kb. 4 km
Szintkülönbség: 150 m fel, 150 m le
Menetidő: kb. 3 óra

Szállás: hangulatos tradicionális vendégházban, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli, vacsora

Negyedik nap

Wadi Ghul túra, Nizwa

Korai kelést követően a reggelt már az Arábia Grand Canyonjának is nevezett Wadi Ghul peremén töltjük. Al-Khateem faluból indulunk el a kanyon oldalába vájt ösvényen; egyes pontokon az alattunk lévő canyon elérheti az akár 1000 méteres mélységet is (ennek mélyén voltunk az előző nap). Célpontunk a sziklafalba épített, mára elhagyatottá vált As-Sab falucska lesz. Az elhagyott házak felett rövid mászással egy kis tavat érhetünk el. Innen a már ismert útvonalon térünk vissza autóinkhoz. Egy al-hamrai ebédelést követően, a délutáni órákban érkezünk meg Nizwába. Nizwa, vagy ahogy sokszor nevezik “Az Iszlám Gyöngye” Omán egyik legnépszerűbb és valóban egyik legelragadóbb városa. Miközben hűen őrzi tradícióit, évről-évre egyre több látogatót vonz magához a tekintélyt parancsoló XVII. századi erődítményével és az ország legrégibb szúkjával. A mesebeli szúkban lesz lehetőségünk különféle datolyából készült termékek kóstolására és persze vásárlására is. Miután bebarangoltuk a nizwai óváros sikátorait, elfoglaljuk szállásunkat.

Távolság: kb. 8 km
Szintkülönbség: 350 m fel, 350 m le
Menetidő: kb. 3-4 óra

Szállás: hangulatos tradicionális vendégházban, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Jebel Akhdar: “Elveszett falvak” túra

Ma sem pihentetjük terepjáróinkat: Omán leglátványosabb aszfaltozott hegyi útján, az éles kanyarokat számlálva jutunk fel a Jebel Akhdar, azaz a Zöld-hegység platójára. Az első látvány ellenére, a csapadékosabb időszakban a sziklavilág zöldbe és virágba borul. Többek között a Jebel Akhdar teraszos ültetvényeiről származik az ország rózsatermesztésének jelentős része. A platóra felérve ismét teszünk egy kirándulást elveszett falvak nyomában. Kevesek által látogatott útvonalra, sok lépcsőre és látványos tájra készüljünk! Túra után a platón lévő település egyik éttermében megvacsorázunk, majd elfoglaljuk a szállásunkat. Estét csak a combizmaink (no meg a terepjáróink) pihentetésével töltjük.

Távolság: kb. 7 km
Szintkülönbség: 695 m fel, 695 m le
Menetidő: 6 óra

Szállás: színvonalas hotelben, 2 fős szobákban saját fürdőszobával

Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Birkat al Mauz, Ibra, Wahiba-dűnék

A plató széleről köszöntjük a napfelkelte első sugarait. A fékeket és motort kímélve, óvatosan ereszkedünk le a Jebel Akhdarról Birkat al-Mauz településre. A hangulatos faluban megiszunk egy finom kávét, míg terepjáróink (és a fékek) pihennek egy kicsit. Innen egy hosszabb autózás vár ránk. Ibra városában fogunk megállni ebédelni, majd folytatjuk utunkat az aranysárgás-vöröses színű homokjáról ismert sivatagba, a Wahiba-dűnékhez. A sivatag belső részére „dűnerallyzunk”, ahol épített sátrakból álló táborban már várnak beduin szállásadóink. Felmászva a környező homokdűnékre, végig nézünk egy gyönyörű sivatagi naplementét, megvacsorázunk, majd a csillagos égbolt alatt élvezzük a csendes és nyugodt sivatagi éjszakát.

Szállás: hangulatos beduin táborban, 2-3 fős sátrakban (ágyakon), közös zuhanyzóval

Ellátás: reggeli, vacsora

Hetedik nap

Wahiba-dűnék, Wadi Bani Khalid, Sur, Ras al-Jinz Teknősfarm

Kora reggel kelünk, hogy a sivatagi napfelkeltét már a homokdűnék tetejéről csodálhassuk végig. Fenséges látvány, ahogy a nap emelkedésével percről-percre változik a homokdűnék színe. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszasétálunk táborunkba, megreggelizünk, majd útnak indulunk a Wadi Bani Khalid felé. Ez Omán egyik legcsapadékosabb völgye. Rengeteg ember lakik itt, az oázisban fekvő kis falvakban, melyeket nagy kiterjedésű ültetvények és pálmafaligetek öveznek. Ebben a csodálatos völgyben indulunk el egy rövid sétára a kristálytiszta vízű, mély medencék felé, ahol meg is mártózhatunk a hűsítő vízben. A bátrabbak a fürdés mellett bekúszhatnak a denevérek-lakta Muqal-barlangba is. Ebédet követően Szinbád feltételezett szülővárosa, Sur felé vesszük az irányt. A természetes lagúna mentén fekvő, kitűnő stratégiai helyzettel megáldott Sur városa a híres dhow hajók készítésének egyik fő helye évszázadok óta. Itt sétálunk egyet a tengerparton a kikötőt védő erődök tövében és ellátogatunk az utolsó hajókészítő üzemhez. Surból Omán és az Arab-félsziget legkeletibb csücskébe utazunk. Esti fakultatív program keretében ellátogathatunk a ras al-jinz-i teknősfarmra, ahová évente kb. 20.000 teknős érkezik, hogy lerakja tojásait. Ha szerencsénk van, akkor végig kísérhetjük, ahogy a teknősök lerakják tojásaikat a homokba, s talán még kis teknősökkel is összefuthatunk.

Szállás: egyszerű vendégház, 2-3 fős szobákban, saját zuhanyzóval

Ellátás: reggeli, vacsora

Nyolcadik nap

Ras al-Hadd, Wadi Shab, Bimah Sinkhole, Maszkat

Reggeli után Omán talán legismertebb és legvarázslatosabb wadi-jához, a Wadi Shab-hoz utazunk. A hatalmas sziklafalakkal, pálmafákkal és kisebb vízesésekkel övezett vízfolyáson az első métereket csónakkal tesszük meg a túránk kiindulópontjáig. Innen szárazföldön folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökség részét is képező falaj csatornarendszer mentén. Egyre mélyebbre törünk a vadregényes szurdokvölgyben. Bő órás kirándulás után érkezünk meg arra a helyre, ahol meg is mártózhatunk a türkizkék kristálytiszta vizű vádiban. Sőt, rövid úszást követően akár egy 4 méter hosszú, szűk járaton keresztül beúszva egy gyönyörű vízalatti barlangba is bemerészkedhetünk, ahol aztán kedvünkre ugrálhatunk a frissítő vízbe. Az újabb fantasztikus vízi élményeink után visszamegyünk autóinkhoz. Ebédet követően a Dibab falu melletti Bait al-Afreetnak (A Démon Háza) nevezett mészkőformációhoz utazunk. Ez nem más, mint egy 40 méter átmérőjű és 20 m mély kör alakú beszakadt barlangból megmaradt mélyedés, melynek alján egy zöldeskék vizű tó található. Ezután visszautazunk Maszkatba, és elfoglaljuk már ismert szállásunkat.

Távolság: kb. 6 km
Szintkülönbség: 100 m fel, 100 m le
Menetidő: kb. 3-4 óra (fürdéssel együtt)

Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Szabadprogram Maszkatban / fakultatív hajókirándulás (snorkellezés, delfinles, kajakozás)

Utolsó napunk a jól megérdemelt pihenés jegyében telik. Van lehetőségünk részt venni egy fantasztikus fakultatív hajókiránduláson a Maszkat környéki öblök mentén. A hajózás során csobbanásokra, snorkellezésre, kajakozásra és még akár delfinlesre is van lehetőségünk. Akik inkább a szárazföldet választják, ismét nyakukba vehetik a Muttrah szúk sikátorait, hogy beszerezzék az utolsó portékákat; vagy felmászhatnak a bazár felett magasodó erődbe, ahonnan pazar kilátás nyílik a Maszkati öbölre és a sziklás magaslatok és óceán közé ékelődött belvárosra. Akik pedig még aktívabb szárazföldi élményekre vágynak, azoknak a régi karavánút mentén történő kirándulóutat ajánljuk. Ma már nehezen hisszük el, hogy régen kizárólag ezen a sziklás ösvényen keresztül volt megközelíthető az óváros.

Miután mindenki visszatért a szállásra a választott programjáról, búcsúvacsoránkon elevenítjük fel mesés keleti utazásunk legszebb emlékeit. Ezután felkészülünk a hazautazásra. 

Szállás: néhány tranzitszoba a hazautazás előtti rendezkedéshez 

Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Maszkat – Budapest

Repülőjáratunk menetrendjétől függően a 9. napon a késő esti vagy ezen a napon a kora hajnali órákban megkezdjük a hazautunkat Budapest felé, ahova várhatóan a délelőtti vagy kora délutáni érkezünk meg.

Részvétei díj

499.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállásokat: jó minőségű hotelekben (Muscat, Jebel Akhdar, Ras al-Hadd), autentikus szálláson (Al Hamra, Nizwa), sivatagi beduin sátorban (Wahiba-dűnék) 2-3 fős szobákban
 • reggeliket, illetve Al Hamrában, a Wahiba-dűnéknél és Ras al-Haddben vacsorákat
 • országon belüli valamennyi közlekedést bérelt járművekkel, az összes üzemanyagdíjat, valamint az Ománon belüli utazással összefüggő egyéb kiadásokat
 • Wadi Shab hajókázást
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezést

Nem tartalmazza:

 • repjegyet Budapest-Maszkat-Budapest (korábbi tapasztalatok alapján Turkish Airlines társasággal 280.000-330.000 Forint poggyásszal)
 • a fakultatív canyoningozáshoz szükséges felszerelést és a helyi idegenvezetést (létszámtól függően 20-25 OMR / fő) vagy falu túrát (12 OMR/fő) – mindkettő esetében az ebédet is tartalmazza az ár
 • a fakultatív hajókirándulás költségét: 25 OMR, ami tartalmaz egy piknik ebédet
 • további belépők (attól függően hány helyre szeretnél bejönni, aktuális árfolyamtól függően ~20-25.000 Forint, ami lehet nulla is, ha kihagyod a belépős helyeket)
 • költőpénzt
 • az étkezéseket a feltüntetetteken kívül
 • az utasbiztosítás díját

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Az utazás árát 360 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 11 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-23 fő. Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá

6 nap 

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb-közepes túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében a minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A Kis-Kígyó kanyonban tett túra egy bevezető canyoning túrának felel meg, ahol a technikásabb szakaszokon a helyi partnerünk által biztosított felszereléssel és az ő támogatásukkal haladunk. A canyoning a bevállalós kezdőknek is járható! A Wadi Nakhr,  Wadi Ghul és “Elveszett falvak” túrán nincsenek közvetlenül veszélyes szakaszok, de az ösvény egyes szakaszokon kitett, így a stabil lépésbiztonság és szédülésmentesség fontos. Bár Omán a világ leggazdagabb országai közé tartoznak, a szervezés során az adott helyszín legjobb ár-érték arányú szálláshelyeit, illetve járműveit válogattuk ki. Így biztosítva van az elvárható kényelem és minőség, viszont nem fizetünk nagyságrendekkel többet felesleges luxusért.
Ha bármilyen ételérzékenységed van, vagy speciális diétát folytatsz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oman

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink jó minőségű hotelekben (Muscat, Jebel Akhdar, Ras al-Hadd) saját fürdőszobával, autentikus szálláson (Al Hamra, Nizwa) saját és esetenként közös fürdőszobával, sivatagi beduin sátorban (Wahiba-dűnék) közös zuhanyzórészleggel, 2-3 fős szobákban/sátrakban lesznek.

Budapestről egy közel-keleti átszállással utazunk Maszkatba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Ománban bérelt terepjárókkal közlekedünk, amiket mi magunk vezetünk.

Túravezetőd az Iszlám világ és Omán kiváló ismerője. Számtalan alkalommal fordult már meg az Arab-félszigeten, de kalandozott Észak-Afrikától a Közel-Keleten át egészen a Távol-Keletig.

Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Ománt!

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék felfedezni egy csodálatos természetközpontú utazás keretében a mesés és gazdag Arábia ékkövét és átélni velünk az igazi sivatagi utazás kalandját!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 7/10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A Kis Kígyó kanyonban tett túra egy egyszerűbb canyoning túrának felel meg, ahol a technikásabb szakaszokon kötelek és beépített pallók segítik a biztonságos tovább haladást, továbbá helyi túravezetők kísérnek minket. A Wadi Ghul túrán nincsenek közvetlenül veszélyes szakaszok, de a stabil lépésbiztonság és szédülésmentesség fontos!

Felszerelés, eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. A napi kirándulásokhoz legyen egy kis hátizsákunk, kényelmes ruházatunk, kényelmes túracipőnk vagy terepfutó cipőnk. A városokban kényelmes, egész napos sétára alkalmas cipőt vagy szandált javaslunk. A meleg térségeken szellős ruházat és nap elleni védelem (kalap, napszemüveg, naptej, stb). Éjszakára nagyon lehűlhet a levegő ezért érdemes hozni meleg ruhákat is, így könnyedén lehessen rétegesen öltözködni.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.