Szilveszteri digitális detox

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magyarország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

119.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

A Bükknél nem is nagyon találhatnánk ideálisabb helyszínt Magyarországon, hogy elvonuljunk a világ zajától és egy jó társaságban, aktív programokkal töltsük el az év utolsó napjait. Ráadásul a digitális detox túráink stílusát követve itt is az aktív kikapcsolódásra, játékokra, beszélgetésekre és a “kütyük” nélküli szórakozásra fektetjük a hangsúlyt. Ami pedig a túrákat illeti, a négy nap során a Bükk legszebb ösvényein és látnivalói mentén fogunk túrázni.

Első nap

Budapest, Répáshuta, Táncsics tanösvény

Kényelmes reggeli budapesti indulással a délelőtti órákban érkezünk meg a Bükk egyik legmagasabban fekvő lakott területére, Répáshutára. A túránk a számos érdekes látnivalóval hívogató tanösvények mentén halad. Első megállónk az inaktív forrásbarlang, a Balla-barlang; innen került elő az első magyarországi, őskőkorinak leírt embermaradvány. Utunk két csodaszép szurdokvölgyen – a Balla és a Szarvaskúti-Csúnya-völgyön – át vezet. Közben megtekintjük a gyertyán-völgyi üveghuta maradványait, illetve a Bükk egyetlen időszakosan működő váltóforrását (amely néha víznyelőként működik). A Rejteki-kőfülke és a Pénz-pataki-víznyelőbarlang bejárata érintésével érkezünk vissza Répáshutára. Bő fél óra autózással jutunk el a 700 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szállásunkra. Az este fő programpontjai a vacsora és az ismerkedés lesznek.

Túra nehézsége: 12 km, menetidő: 5 óra, szintemelkedés: 470 m fel-le

Ellátás: vacsora

Szállás: hegyi panzió, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás vendégházak

Második nap

Száraz-völgy, Bálvány, Petőfi-kilátó, Bánkúti Turistaház

A kiadós reggeli után lefelé indulunk Ómassa felé, de még előtte, a fölénk magasodó Vörös-kő délceg mészkőszirtjét elhagyva befordulunk a csak nevében száraz Száraz-völgybe. Teszünk egy kitérőt a terméskővel keretezett Meteor-forráshoz, ahol az ott lévő padoknál, a Veterán-tanyánál megpihenünk. Innen egy kitartó egyenletes emelkedővel érünk fel Bánkútra. Nem hagyhatjuk ki a 957 méter magasan álló Bálvány-kilátóból látható körpanorámát sem, nem kétséges, hogy megéri a 20 perces kitérőt.  A Bánkúti Turistaház éttermében hagyunk időt arra, hogy egy forró leves vagy ital mellett felmelegedjünk. Visszafelé egy darabig a vízválasztó gerincét követjük, majd a Nyárjú-hegy oldalában megkezdjük az ereszkedést. A Kapu-bérc sziklájára (722 m), bár kissé kiesik az útból, a látvány miatt mindenképp érdemes kimenni. Északi oldala ijesztően függőleges sziklafalként zuhan az alant elterülő bükkerdőbe. A panorámát elsősorban a két „vár”, a sziklamászók körében népszerű Kisvár és a Dédes-vár impozáns látványa uralja. Jól fog esni a tartalmas vacsora.

Túra nehézsége: 16 km, menetidő: 7 óra, szintemelkedés: 610 m fel-le

Ellátás: reggeli és vacsora

Szállás: hegyi panzió, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás vendégházak

Harmadik nap

Látó-kövek, Három-kúti-völgy, Garadna, Sebesvíz mésztufa vízesés, Ómassa

Mai körtúránk első állomása a Bükk-fennsík egyik különleges kilátópontja, a Látó-kövek lesz. A kilátópont nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen tiszta időben a Szlovák Paradicsom, az Alacsony-Tátra, sőt a Magas-Tátra havas csúcsai is feltűnnek a horizonton. A meredek Arany-lépcsőn lefelé haladva Garadna-völgy a érintésével érkezünk meg a Sebesvíz mésztufa vízesésének lépcsősorához, mely sokak szerint még a közismert Fátyol-vízesésnél is szebb. A Sebesvíz Panzióban tartott pihenő után lesétálunk Ómassára, majd a völgy szemközti oldalán felkapaszkodunk a szentléleki Pálos-kolostorának romjaihoz. Megérkezés után megkezdjük a “bemelegítést” a Szilveszter estére. A játékokat és a jó hangulatú beszélgetéseket csak a finom falatok és szívmelengető italok fogják csak megszakítani. Éjfélkor pedig végérvényesen búcsút intünk 2022-nek és nagy reményekkel (no, meg utazási tervekkel) belépünk a következő évbe.

Túra nehézsége: 14 km, menetidő: 6 óra, szintemelkedés: 630 m fel-le

Ellátás: reggeli és vacsora

Szállás: hegyi panzió, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás vendégházak

Negyedik nap

Lillafüred, Szeleta-barlang, Budapest

Miután kialudtuk a szilveszteri mulatság fáradalmait és elfogyasztottuk az ebéddel összevont reggelit, újra autóba pattanva legurulunk Lillafüredre. Kicsiny mérete ellenére, a Szinva és Garadna összefolyásánál épült település számos látnivalóval hívogat. Itt teszünk egy rövidebb körtúrát a neoreneszánsz stílus egyik legszebb példáját jelentő Palotaszállóval szembeni magaslatra. Túránk során érintjük a híres lillafüredi vízesést, a festői Hámori-tavat és a Szeleta-barlangot is, amelyben százezer éves pattintott kőeszközöket találtak. Ezután búcsút intünk egymásnak, majd leereszkedve a Bükkből Budapest felé utazunk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Ellátás: összevont reggeli-ebéd

Részvételi díj

139.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás 3 éjszakára hegyi panzióban, 2-3-4 ágyas fürdőszobás vendégházakban;
  • félpanziós ellátás;
  • szilveszteri ünnepi vacsora és éjféli menü (korlátlan italfogyasztással);
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • egyéb étkezések, italok;
  • biztosítás;
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az útiköltség összesen 13-22.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól, az üzemanyag árától és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2022. október 18-i hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-25 fő

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagosan sportos fizikummal teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás, havas terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség. Mint minden magashegyi kihívást, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen túrázol vagy végzel cardio edzéseket.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy hangulatos hegyi panzió 2-3-4 ágyas vendégházaiban lesz. Párokat kétszemélyes szobákba osztjuk be. Minden vendégházhoz saját fürdőszoba tartozik. A szálláson minden nap reggelit és vacsorát is kapunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha az Óév utolsó és az Újév első napjait stílusosan, aktív programokkal és nagyszerű élményekkel szeretnéd eltölteni, amik lendületet adnak majd 2023-hez.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz cardio edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók. Gyengébb fizikummal is teljesíthető a túra, de ebben az esetben jóval több kitartásra van szükség.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos téli túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs, amit kamáslival egészíts ki. Legyen könnyen, gyorsan száradó aláöltözeted, meleg polárkabátod, esőkabátod és meleg nadrágod. A napi túrákhoz 15-25 literes hátizsákra van szükség. A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.