Szlovák Paradicsom & Király-hegy

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

44.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Háromnapos kalandtúra azoknak, akik egy komplett outdoor élményre vágynak. A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park vadregényes szurdokaiban láncok és létrák segítségével haladunk előre a meredek folyómeder mentén, ezért sokkal izgalmasabb az ösvény, mint egy átlagos gyalogtúrán. Persze nem szívesen mondunk le a csúcsélményről sem, ezért a Király-hegy tetejére is feltúrázunk, és megcsodáljuk a szép időben elénk táruló Magas-Tátra látványát. 

A három napot kimaxoljuk sűrű fenyvesek, csobogó folyók, meredek szurdokok és páratlan kilátások mellett haladva, esténként pedig a szlovák konyha különlegességei és a jó társaság vár ránk.

A kalandtúrát azoknak az utasainknak is ajánljuk, akik már voltak a Szlovák Paradicsomban, mert olyan túraútvonalakat választottunk, amelyek kevésbé ismertek és forgalmasak, így ők is biztosan új élményben részesülnek.

Aktivitások:

Első nap

Kiutazás és Király-hegy csúcstúra

Budapestről a kora reggeli órákban indulunk, és kb. 3,5 óra autózás után elérjük Királyhegyalját, ahonnan elindulunk a csúcs felé. A Király-hegy a szlovákok szent hegye, számos helyi balladában és mondában szerepel, nevét pedig Mátyás királyról kapta, aki gyakran járt ide vadászni.

Túraútvonalunk eleinte mesebeli fenyveseken keresztül vezet, egy- egy tisztáshoz érve pedig csodás kilátásban gyönyörködhetünk. A felfelé vezető út felénél található egy kellemes hütte, ahol megpihenünk és megebédelünk, miközben élvezzük az elénk táruló panorámát. Innen folytatjuk túránkat a Király-hegy csúcsára, az erdőből kiérve zöldellő mezők mellett haladunk el. A csúcsra érve páratlan látvány fogad minket, szép időben akár a Magas-Tátra teljes vonulata is látható. A jól megérdemelt csúcscsoki elfogyasztása után letúrázunk Garamfőre, útközben megállunk egy fotóra a Chmarossky viaduktnál, majd Poprádba autózunk, itt található hétvégi szállásunk. Este egy-két korsó sör és bőséges vacsora mellett ismerkedünk úti társainkkal.

Túra nehézsége: 12km, szint: 1050m szint, menetidő: 5-6 óra

Szállás: háromcsillagos hotelben, 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Túra a Velky Ksyel szurdokban

Reggeli után egy rövid időre ismét kocsiba ülünk, és 20-30 perc utazás után elérjük túránk kezdőpontját. Ma izgalmas túra vár ránk, a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park legvadregényesebb szurdokán keresztül halad utunk.  A Velky Kysel szurdok a Szlovák Paradicsom kevésbé ismert, és ezért kevésbé forgalmas helyszíne, látványban és izgalmas kihívásokban azonban bővelkedik. A patakmederben haladva sziklákon, köveken és kidőlt fákon egyensúlyozva haladunk, időnként a szikla oldalba erősített rámpákon, láncokba kapaszkodva vagy éppen létrákon mászva jutunk előre. Útközben elhaladunk egy kolostor romjai és számos vízesés mellett is. A szurdokban töltött túrázás után jól esik visszatérni a szállásra és szlovák specialitásokkal és sörrel megkoronázni a napot.

Túra nehézsége: 15 km, szint: 720 m szint, menetidő: 7 óra

Szállás: háromcsillagos hotelben, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Hernád-áttörés

Megreggelizünk és kb. 20-30 perc autózás után elérjük mai túránk kiindulási pontját. A Hernád szurdokvölgyében túrázunk, az útvonal számos izgalmas szakasszal kecsegtet. A folyót többször keresztezzük hidakon átkelve, és gyakran a szikaloldalba erősített tálcákon lépkedve haladunk előre. A vadregényes folyómeder hangulata semmihez sem hasonlítható, a víz csobogása és a minket körülvevő erdő távol repít a civilizációtól. 

A túra után visszatérünk autóinkhoz és hazajövünk, Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Túra nehézsége: 12,5 km, szint: 420 m szint, menetidő: 5-6 óra

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

49.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás két éjszakára háromcsillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban
  • reggelit 2 alkalommal
  • túravezetés és szervezés
  • Nemzeti Park belépőt

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezéseket
  • utasbiztosítást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 17.000-25.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. március havi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! A túrát 12 fő befizetésével indítjuk. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy. Átlagos létszám: 12-25 fő

Utazás nehézsége

Átlagosnál picit jobb fizikummal teljesíthető utazás. Akkor jelentkezz, ha heti 1-2 alkalommal végzel cardio edzéseket. Ha a túrát megelőző 1 hónapban odafigyelsz erre, akkor már biztosan tudod abszolválni. Túravezetőd tapasztalt mászó és túrázó. Mindenben a segítségedre lesz, de kérjük nagyon súlyos tériszonnyal ne jelentkezz erre a túrára.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Poprád egyik háromcsillagos hoteljében, 2-3 ágyas szobákban lesz, melyek privát fürdőszobával rendelkeznek. Párokat kétszemélyes szobákba osztjuk be. A szálláson reggelit is kapunk, melyet az túra ára tartalmaz.

 

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha szeretnél egy komplett outdoor kalanddal eltölteni 3 napot Szlovákiában. A Király-hegyen meglesz a csúcsélmény, a szurdokokban túrázás a láncok, létrák, sziklán kapaszkodások miatt pedig izgalmasabb, mint egy sima magashegyi túra.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Túránk úgy van felépítve, hogy a mozgással töltött órák után még lesz időnk  jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük északi szomszédunk bámulatos hegyeit és szurdokait.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagosnál picit jobb fizikummal teljesíthető utazás. Akkor jelentkezz, ha heti 1-2 alkalommal végzel cardio edzéseket. Ha a túrát megelőző 1 hónapban odafigyelsz erre, akkor már biztosan tudod abszolválni. Túravezetőd tapasztalt mászó és túrázó. Mindenben a segítségedre lesz, de kérjük nagyon súlyos tériszonnyal ne jelentkezz erre a túrára.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyek között gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.