Szlovák Paradicsom téli szurdoktúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.04.
Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Kíváncsi vagy milyen egy szurdok télen? Kipróbálnád milyen érzés többméteres jégcsapok és zúgó vízesések mellett mászni a létrán? Ha nem ijedsz meg egy kis kihívástól, akkor téli Szlovák Paradicsom szurdoktúránkat Neked találtuk ki! A térség nyáron is elképesztően szép és izgalmas, de télen ez a látvány fokozódik. Kétnapos hétvégi túránkon ebbe a mesevilágba csöppenünk bele! Kis csapat ellenére több túravezetőt küldünk, hogy mindenkire megfelelő mértékű figyelem jusson, és tudjunk segíteni a nehéz szakaszokon.

Jelentkezési határidő: 2019.12.11.

Aktivitások:

Első nap

Hernád-áttörés

Budapestről kora reggel 05:30-kor indulunk Szlovákiába, ahova pár órás autózás után dél körül érkezünk meg. Rövid készülődés után bele is vetjük magunkat az erdőbe, és a szurdok fölé magasodó sziklafalhoz, a Tamásfalvi-kilátóhoz tartunk. A 660 méter magas sziklaoromról bámulatos kilátásban lesz részünk a Hernád-áttörésre, szép időben pedig akár a Magas-Tátráig is ellátni. Ezután a szurdokba ereszkedünk, ahol sziklába vájt, épített úton sétálunk a hömpölygő folyó fölött. Amennyiben a Tamásfalvi-kilátóhoz vezető út időjárási körülmények miatt nehezen járhatóvá, vagy veszélyessé válik, alternatív útvonalat választunk. Este a szállásra érve pár korsó jóféle szlovák/cseh/lengyel sörrel a kézben ismerkedünk egymással. Túra nehézsége: 15km, 500 méter szintkülönbség

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban

Második nap

Sucha Belá

Szlovákia legszebb szurdokát, a méltán híres Suchá Belát járjuk be. Utunk egy ideig a patakmederben a jégen, köveken és épített ösvényen halad, majd elkezd meredeken emelkedni. Vízesések mellett sziklákba erősített 10-15 méter magas létrákon emelkedünk egyre feljebb a szurdokban. Oldalt a sziklákat végig hatalmas jégcsapok díszítik. A táv nem hosszú, és a szint nagyrészét is létrákon tesszük meg, így ideális túra vasárnapra. Hazaindulás előtt még a parkolóban eszünk egy jót, majd irány Budapest, ahova az esti órákban érkezünk vissza. Túra nehézsége: 11km 500m szint (fel le ugyanennyi)

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára háromcsillagos szállodában kétszemélyes szobákban
  • reggeli
  • belépő a Nemzeti Parkba
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 5-10.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 12-22 fő. Csapat méretétől függően 2-3 túravezető. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket. A túrák során nincs nagy szintemelkedés, de végig patakmederben vezet utunk sziklákon vagy épített fa és fém ösvényeken. A túrán való részvétel feltétele, hogy rendelkezz cipőre/bakancsra rögzíthető csúszásgátlóval/hómacskával! Mi egy fogas, láncos hómacskát javaslunk, mely nagy szolgálatot fog tenni neked a téli túrákon is. Ha a szurdok teljesen be van fagyva, a jégen a hómacska segítségével könnyen lehet haladni. Ha nincs befagyva, úgy a haladásunk sokkal lassabb lesz, mert egyensúlyozni kell a sziklákon, hogy ne merüljünk el a vízben. A szurdokokban egyes esetekben 10-15 méteres létrákon kell felmászni, így túránkat szédülésmentes és lépésbiztos túrázóknak ajánljuk!

Doki

Doki

Tapasztalt hegymászó, akinek szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a mászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell