Rövid összefoglalás

Kíváncsi vagy milyen egy szurdok télen? Kipróbálnád milyen érzés többméteres jégcsapok és zúgó vízesések mellett mászni a létrán? Ha nem ijedsz meg egy kis kihívástól, akkor téli Szlovák Paradicsom szurdoktúránkat Neked találtuk ki! A térség nyáron is elképesztően szép és izgalmas, de télen ez a látvány fokozódik. Kétnapos hétvégi túránkon ebbe a mesevilágba csöppenünk bele! Kis csapat ellenére több túravezetőt küldünk, hogy mindenkire megfelelő mértékű figyelem jusson, és tudjunk segíteni a nehéz szakaszokon.

Jelentkezési határidő: 2019.12.11.

 

Túra részletes leírása

  • 1.nap - 2020.01.25. szombat Hernád-áttörés

    Budapestről kora reggel 05:30-kor indulunk Szlovákiába, ahova pár órás autózás után dél körül érkezünk meg. Rövid készülődés után bele is vetjük magunkat az erdőbe, és a szurdok fölé magasodó sziklafalhoz, a Tamásfalvi-kilátóhoz tartunk. A 660 méter magas sziklaoromról bámulatos kilátásban lesz részünk a Hernád-áttörésre, szép időben pedig akár a Magas-Tátráig is ellátni. Ezután a szurdokba ereszkedünk, ahol sziklába vájt, épített úton sétálunk a hömpölygő folyó fölött. Amennyiben a Tamásfalvi-kilátóhoz vezető út időjárási körülmények miatt nehezen járhatóvá, vagy veszélyessé válik, alternatív útvonalat választunk. Este a szállásra érve pár korsó jóféle szlovák/cseh/lengyel sörrel a kézben ismerkedünk egymással. Túra nehézsége: 15km, 500 méter szintkülönbség

    Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban

  • 2.nap - 2020.01.26. vasárnap Sucha Belá

    Szlovákia legszebb szurdokát, a méltán híres Suchá Belát járjuk be. Utunk egy ideig a patakmederben a jégen, köveken és épített ösvényen halad, majd elkezd meredeken emelkedni. Vízesések mellett sziklákba erősített 10-15 méter magas létrákon emelkedünk egyre feljebb a szurdokban. Oldalt a sziklákat végig hatalmas jégcsapok díszítik. A táv nem hosszú, és a szint nagyrészét is létrákon tesszük meg, így ideális túra vasárnapra. Hazaindulás előtt még a parkolóban eszünk egy jót, majd irány Budapest, ahova az esti órákban érkezünk vissza. Túra nehézsége: 11km 500m szint (fel le ugyanennyi)

    Ellátás: reggeli

Megosztás