5 napos kalandtúra, amihez elég 2 nap szabadságot felhasználnod. Átugrunk a szomszédba, Szlovéniába egy kis adrenalinfröccsért. Azon felül, hogy bejárjuk az ország ikonikus látványosságait, és festői tájon túrázunk a Júliai-Alpokban, lehetőséged lesz raftingolni és canyoningolni is.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ – 2019.04.12.

Tudnivalók

Csapat

Nagyjából 10-20 fős, jellemzően harmincasokból álló csapat, de korra tekintet nélkül szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Anyagiak

Utazás költsége
89.990 Forint, amiben benne van:
– szállás apartmanokban
– reggeli
– canyoning túra
– rafting
– túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:
– Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 12-17.000 Forint lesz /fő, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni. 

Fontos:

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 327 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. A Mangart meghódítása több kitartást igényel, de nem szükséges ahhoz sem különösebben sportos fizikum. A canyoning során elengedhetetlen a bátorság, de több helyen is ki lehet szállni.

Túravezető

Hunor

Hunor a WanderWell csapat egyik legtapasztaltabb túravezetője. 5 évig élt Japánban, majd vitorlással utazta be Délkelet-Ázsiát és Óceániát. Utazásai során hátizsákos túrázóként sok időt töltött el még Ausztráliában és Új-Zélandon.

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.06.08.Bled és Vintgar szurdok

  Kora reggel indulunk Budapestről, hogy minél több időt tölthessünk Szlovéniában. Nagyjából délben érkezünk meg a Bledi-tóhoz, ahol közös ebéd után rövid sétára indulunk a parton, majd a víz fölé magasodó kastélyból gyönyörködhetünk az impozáns panorámában. Ha már itt vagyunk, bejárjuk a közeli Vintgar-szurdokot is, ami Bleddel karöltve Szlovénia egyik fő látványosságának számít, és ahol türkiz víz fölött sétálhatunk a bámulatos sziklafalak között.

  Szállás: apartmanokban
  Ellátás: önellátó

 • 2. nap - 2019.06.09.Krni-tó

  Ma egy kevésbé ismert túraútvonallal folytatjuk utazásunkat. A Krn-csúcs lábánál található festői tóhoz vezet utunk. Még túránk kezdetén megcsodálhatjuk a mellettünk húzódó szurdok türkizkék vizét, ezután sűrű erdőben, majd alpesi réten baktatunk az égbe nyúló sziklás hegygerincek között. A tóparton festői környezetben piknikezünk, de a bátrabbak akár csobbanhatnak is. Az első világháború maradványait, lövészárkokat és bunkereket is van lehetőségünk szemügyre venni. Itt, az Isonzó mentén húzódott az olasz front, ahol Németország és a Monarchia, valamint Olaszország csapatai küzdöttek egymással.
  Túra nehézsége: 14km – 900m fel és ugyanennyi le szintben

  Szállás: apartmanokban
  Ellátás: reggeli

 • 3. nap - 2019.06.10.Rafting és canyoning

  Kétségkívül túránk legizgalmasabb napja következik. Egész nap adrenalinban, élményben és nem utolsó sorban a Socában fürödhetünk. Tapasztalt helyi vezetőinkkel megyünk vadvízre, ahol biztonságos raftokban szeljük a hullámokat. Kezdőknek is bátran ajánljuk. Pár alkalommal kiszállunk a raftból, hogy valamelyik szikláról ugráljunk a vízbe, vagy a hajót neki támasztva csúszdázzunk. Elvan a gyerek, ha játszik.. 🙂
  Délután canyoningolunk, ami helyi vezetőnk szerint olyan élmény, mintha egy természet alkotta csúszdaparkban járnánk! Ez a canyon kezdők által is könnyen teljesíthető, és több helyen ki lehet szállni, ha valaki elérne komfortzónája határára. Sziklákról ugrálunk, vagy a patak sodrásától simára csiszolt kövön csúszunk az alattunk elterülő medencékbe, így küzdjük le a szintet. A kalandokat hideg sörrel öblítjük le, majd este szállásunkon ismét a fenekére nézünk pár pohárnak.

  Szállás: apartmanokban
  Ellátás: reggeli

 • 4. nap - 2019.06.11.Mangart

  A Júliai-Alpok egyik legszebb autóútján jutunk el a Mangart alatti parkolóhoz. Már itt is rendkívüli látvány fogad minket. Megcélozzuk a fölénk magasodó óriást, Szlovénia harmadik legmagasabb csúcsát. A túra nem hosszú, de meredek. Helyenként sziklába fúrt drótok és vasak segítségével haladunk a csúcs felé. Akár kezdők is képesek feljutni, de fontos a lépésbiztosság és nem árt, ha nem félsz a magasságtól. Attól függően, hogy milyen tempóban végzünk a Mangarton, délután egy rövidebb túrát is beiktatunk a szállásunk környékén azoknak, akik szívesen mennének még.
  Túra nehézsége: 7km hosszú – 800m fel és ugyanennyi le szintben 

  Szállás: apartmanokban
  Ellátás: reggeli

 • 5. nap - 2019.06.12.Bohinj

  Fájó szívvel búcsút veszünk Szlovéniától és elindulunk Magyarország irányába. De, ha már itt járunk, útba ejtjük a Bohinji-tavat, Szlovénia legnagyobb természetes tavát. Itt szabad program keretén belül sétálhatunk a parton, csónakázhatunk, de akár SUP-ra pattanva is szelhetjük a tó vizét. Ha pedig még nem unod a hegyeket, felvonóval felmehetsz a Vogelre és túrázhatsz a gerincen, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a tóra. Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

  Ellátás: reggeli

Jelentkezés túrára


Megosztás