Szlovén adrenalinfröccs

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovénia

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.07.
Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Átugrunk a szomszédba, Szlovéniába egy kis adrenalinfröccsért. Azon felül, hogy bejárjuk az ország ikonikus látványosságait, és festői tájon túrázunk a Júliai-Alpokban, lehetőséged lesz raftingolni és canyoningolni is.

Aktivitások:

Első nap

Bled és Vintgar-szurdok

Kora reggel indulunk Budapestről, hogy minél több időt tölthessünk Szlovéniában. Nagyjából délben érkezünk meg a Bledi-tóhoz, ahol közös ebéd után rövid sétára indulunk a parton. Ha már itt vagyunk, bejárjuk a közeli Vintgar-szurdokot is, ami Bleddel karöltve Szlovénia egyik fő látványosságának számít, és ahol a türkiz víz fölött épített ösvényen sétálhatunk a bámulatos sziklafalak között. Ezután füves réteken, csodaszép völgyeken, apró hegyi falvakon vágunk át, hogy estére megérkezzünk szállásunkra, mely egy festői környezetben lévő faluban lesz.

Szállás: jó minőségű hostelben
Ellátás: önellátó

Második nap

Krni-tó

Ma egy kevésbé ismert túraútvonallal folytatjuk utazásunkat. A Krn-csúcs lábánál található festői tóhoz vezet utunk. Még túránk kezdetén rácsodálkozhatunk a mellettünk kanyargó szurdok valószínűtlenül türkiz vizére, ezután sűrű erdőben, majd alpesi réten baktatunk az égbe nyúló sziklás hegygerincek között. A tóparton festői környezetben piknikezünk, de a bátrabbak akár csobbanhatnak is. Az első világháború maradványait, lövészárkokat és bunkereket is van lehetőségünk szemügyre venni. Itt, az Isonzó mentén húzódott az olasz front, ahol Németország és a Monarchia, valamint Olaszország csapatai küzdöttek egymással.
Túra nehézsége: 14km – 900m fel és ugyanennyi le szintben

Szállás: jó minőségű hostelben
Ellátás: önellátó

Harmadik nap

Rafting és canyoning

Kétségkívül túránk legizgalmasabb napja következik. Egész nap adrenalinban, élményben és nem utolsó sorban a Socában fürödhetünk. Tapasztalt helyi vezetőinkkel megyünk vadvízre, ahol biztonságos raftokban szeljük a hullámokat. Kezdőknek is bátran ajánljuk. Pár alkalommal kiszállunk a raftból, hogy valamelyik szikláról ugráljunk a vízbe, vagy a hajót neki támasztva csúszdázzunk. Elvan a gyerek, ha játszik.. ?

Délután canyoningolunk, ami helyi vezetőnk szerint olyan élmény, mintha egy természet alkotta csúszdaparkban járnánk! Ez a canyon kezdők által is könnyen teljesíthető, és több helyen ki lehet szállni, ha valaki elérne komfortzónája határára. Sziklákról ugrálunk, vagy a patak sodrásától simára csiszolt kövön csúszunk az alattunk elterülő medencékbe, így küzdjük le a szintet. A kalandokat hideg sörrel öblítjük le, majd este szállásunkon ismét a fenekére nézünk pár pohárnak.

Szállás: jó minőségű hostelben
Ellátás: önellátó

Negyedik nap

Krasji-csúcs (1773m)

Ismét a Júliai-Alpok egy kevésbé ismert, de annál látványosabb ösvényét választjuk. Az Isonzó partjáról emelkedünk sűrű erdőkben, mígnem már csak a fű és a kövek maradnak. Meredek kaptatón jutunk egyre feljebb az első világháborús építmények mellett, ahol két szusszanás mellett elgondolkozhatunk, vajon hogyan hoztak fel ide ágyúkat. A panorámára itt sem lesz panasz. Alattunk a folyó kanyarog, a látóhatárt pedig az égbetörő sziklás hegygerincek határolják.
Túra nehézsége: 12km hosszú – 1050m fel és ugyanennyi le szintben 

Szállás: jó minőségű hostelben
Ellátás: önellátó

Ötödik nap

Kozjak-vízesés

Zárásként a környék legelragadóbb szurdokát választjuk. Az út ide az Isonzó partja mentén vezet, ahol még utoljára rácsodálkozhatunk annak bámulatosan türkiz vizére. A folyópartról aztán bekanyarodunk a sziklák közé, ahol kisvártatva elérjük a Kozjak-vízesést. A kötelező szelfik, és egy kis tízórai után visszamegyünk a parkolóba, és fájó szívvel búcsút veszünk Szlovéniától, elindulunk Magyarország irányába. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Ellátás: önellátó

Utazás költsége

69.990 Forint, ami tartalmazza:

  • jó minőségű, igényes hostelben emeletes ágyakon (igény szerint felár ellenében kétszemélyes apartmanszoba is foglalható véges mennyiségben – felár: 16.000 Ft / fő – kérjük ezirányú igényedet a jelentkezéskor tüntesd fel)
  • rafting a Socán (helyi túravezetőkkel és felszereléssel együtt)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • belépő Vintgar-szurdokba 7 EUR / fő, mely a helyszínen fizetendő
  • canyoning túra 10.000 HUF, mely előre fizetendő
  • utazás telekocsi rendszerben, mely helyszínen fizetendő (várhatóan 15.000-25.000 Ft / fő, ami a tényleges létszámtól, a kocsik fogyasztásától és telítettségétől függ)
  • utasbiztosítás
  • étkezések

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

14-25 fő. Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik minimum heti 1 alkalommal végeznek cardio edzéseket. A canyoning túra fakultatív. Helyette Bovec környékén van lehetőség túrázni a rafting után.

Hunor

Hunor

Hunor a WanderWell csapat egyik legtapasztaltabb túravezetője. 5 évig élt Japánban, majd vitorlással utazta be Délkelet-Ázsiát és Óceániát. Utazásai során hátizsákos túrázóként sok időt töltött el még Ausztráliában és Új-Zélandon.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell