Szlovén adrenalinfröccs

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovénia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

89.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Ötnapos adrenalinfröccs Szlovénia festői tájain. Túrázunk a Júliai-Alpok kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, de csodaszép ösvényein. Raftingolunk a Socán, canyoningolunk vadregényes szurdokban, és eldugott vízeséseknek járunk utána. A kiutazás során érintjük a Bledi-tavat és a Vintgar-szurdokot is, Szlovénia két legismertebb természeti látványosságát.

Tarts velünk, tornázd fel az adrenalinszintedet, járj be vadregényes tájakat, majd a kalandokat öblítsd le a jéghideg Socában, majd este egy pohár sörrel.

Aktivitások:

Első nap

Bled és Vintgar-szurdok

Kora reggel indulunk Budapestről, hogy minél több időt tölthessünk Szlovéniában. Nagyjából délben érkezünk meg a Bledi-tóhoz, ahol közös ebéd után rövid sétára indulunk a parton. Ha már itt vagyunk, bejárjuk a közeli Vintgar-szurdokot is, ami Bleddel karöltve Szlovénia egyik fő látványosságának számít, és ahol a türkiz víz fölött épített ösvényen sétálhatunk a bámulatos sziklafalak között. Ezután füves réteken, csodaszép völgyeken, apró hegyi falvakon vágunk át, hogy estére megérkezzünk szállásunkra, mely egy festői környezetben lévő faluban lesz.

Második nap

Rafting és canyoning

Kétségkívül túránk legizgalmasabb napja következik. Egész nap adrenalinban, élményben és nem utolsó sorban a Socában fürödhetünk. Tapasztalt helyi vezetőinkkel megyünk vadvízre, ahol biztonságos raftokban szeljük a hullámokat. Kezdőknek is bátran ajánljuk. Pár alkalommal kiszállunk a raftból, hogy valamelyik szikláról ugráljunk a vízbe, vagy a hajót neki támasztva csúszdázzunk. Elvan a gyerek, ha játszik..

Délután canyoningolunk, ami helyi vezetőnk szerint olyan élmény, mintha egy természet alkotta csúszdaparkban járnánk! Ez a canyon kezdők által is könnyen teljesíthető, és több helyen ki lehet szállni, ha valaki elérne komfortzónája határára. Sziklákról ugrálunk, vagy a patak sodrásától simára csiszolt kövön csúszunk az alattunk elterülő medencékbe, így küzdjük le a szintet. A kalandokat hideg sörrel öblítjük le, majd este szállásunkon ismét a fenekére nézünk pár pohárnak.

Harmadik nap

Krni-tó

Ma egy kevésbé ismert túraútvonallal folytatjuk utazásunkat. A Krn-csúcs lábánál található festői tóhoz vezet utunk. Még túránk kezdetén rácsodálkozhatunk a mellettünk kanyargó szurdok valószínűtlenül türkiz vizére, ezután sűrű erdőben, majd alpesi réten baktatunk az égbe nyúló sziklás hegygerincek között. A tóparton festői környezetben piknikezünk, de a bátrabbak akár csobbanhatnak is. Az első világháború maradványait, lövészárkokat és bunkereket is van lehetőségünk szemügyre venni. Itt, az Isonzó mentén húzódott az olasz front, ahol Németország és a Monarchia, valamint Olaszország csapatai küzdöttek egymással.

Túra nehézsége: 14km – 900m fel és ugyanennyi le szintben

Negyedik nap

Soca-menti gyalogtúra

Reggeli után autóba ülünk, és a Soča partjához hajtunk. Ma Szlovénia legszebb folyójának mentén fogunk túrázni. Az ösvény hol a smaragdzöld folyó közvetlen közelében, hol kissé távolabb, mohákkal benőtt sziklák mellett halad az árnyas hegyoldalban. Ha túlságosan melegünk lenne a túra közben, a folyó néhány szakaszán lábfürdővel hűthetjük le magunkat. A túra egy pontján lenyűgöző kilátás nyílik a Triglavra, Szlovénia legmagasabb hegycsúcsára. Idilli tájakon haladunk át, a folyót többször is keresztezve. A túra végén vissza autózunk a szállásra, ahol vacsora után 1-2 jól megérdemelt sör is lecsúszik.

Túra nehézsége: 14 km , szint: 470m fel, 760m le, menetidő: 6 óra

Ötödik nap

Kobarid – Soca forrás – Ajdai lány “arca” és Vrsic-hágó

Az utolsó szlovéniai napból is kihozzuk a maximumot: reggel kocsiba ülünk, és kb. egy óra vezetés után leparkolunk, hogy feltúrázzunk a Soča- folyó forrásához. Sziklás, erdei úton haladunk felfelé, miközben mellettünk a szurdokban zubog a folyó. Nemsokára elérjük a Soča-forrást, ahol egy barlangból tör fel a víz, és türkizkék medencében gyűlik össze, innen indul közel 140 km-es útjára az Adriai-tengerig. 

Ezután a közelben található Vrsic-hágón teszünk egy rövidebb levezető túrát. Fenyveseken keresztül és bájos hegyi menedékházak mellett haladunk a túraösvényen, 1700 méterről pedig a Júliai-Alpok egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé a Prisank és a Martuljek csipkés csúcsaival. Visszatérünk az autókhoz, és elindulunk Budapest felé.

Útközben megállunk egy fotóra Prisank környékén, hogy megcsodáljuk a természet formálta sziklafalat, ami egy női  arcra emlékeztet. A helyiek csak az ‘Ajdai lány arcaként’ emlegetik a látványosságot, és egy népi legenda is fűződik hozzá.

Budapestre a késő estik órákban érkezünk.

Túra nehézsége: 2,6 és 1 km, szint: 175 m és 100 m fel, menetidő: 1,5 és 1 óra

Részvételi díj

99.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást 2-3 személyes szobákban (párok kétszemélyesben)
  • rafting a Socán (helyi túravezetőkkel és felszereléssel együtt)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • belépő Vintgar-szurdokba 8 EUR / fő, mely a helyszínen fizetendő
  • fakultatív canyoning túra ára létszámtól függően 45-50 EUR, mely a helyszínen fizetendő
  • utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 26.000 – 36.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ. A várható útiköltséget a 2023. februári hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • utasbiztosítás
  • étkezések

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-20 fő. Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik minimum heti 1 alkalommal végeznek cardio edzéseket. A canyoning túra fakultatív. Helyette Bovec környékén van lehetőség túrázni a rafting után.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovenia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy festői szépségű faluban elhelyezkedő vendégházban, 2-3 ágyas szobákban lesz. Párokat kétszemélyes szobákba osztjuk be. A szálláson 8 EUR/fő/nap felárért reggeli is kérhető. A közelben található bolt és étterem.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha aktívan töltenéd el a pünkösdi hosszú hétvégét és szeretnéd megismerni Szlovénia természeti kincseit, mindezt kis csapattal, tapasztalt túravezetővel, festői környezetben.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szereti a csipkés hegycsúcsok, a zöldellő fenyvesek és a smaragdszínű hegyi folyók látványát, és élvezi az aktív kikapcsolódást. Szlovénia adrenalinfröccs túránk tele van kalandos programokkal, teljes mértékben kimaxoljuk az 5 napot. Akkor is ajánljuk túránkat, ha még nem ismered Szlovéniát, és szeretnéd minél több oldalát felfedezni, mert ebben a kis országban bizony sokféle látnivaló van.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A program átlagosan sportos fizikumot kíván, különösebb túrázási tapasztalat nem szükséges, de előny, ha szoktál heti szinten cardio sporttevékenységet végezni. A rafting és canyoning túrákat NEM ajánljuk boka és térd sérülteknek, gerinc és csigolya problémásoknak valamint túlsúlyos embereknek.

Felszerelés, eszközök

Kényelmes túrabakancs vagy sportcipő, sportos ruházat. A hegyekben még júniusban is tud hűvös lenni, illetve időnként kialakulhatnak záporok, ezért az esőkabát és a hátizsákra húzható esőzsák is jól jön. A raftingoláshoz és canyoninghoz szükséges felszerelést a helyszínen kapjuk, ezekhez csupán törölközőt és fürdőruhát kell hoznod.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.