Szlovén adrenalinfröccs

Törlés

Fontos információk

Szlovénia

Részvételi díj:

79.990 Ft

A túra időpontja:

2021.06.23.-2021.06.27.
Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Ötnapos adrenalinfröccs Szlovénia festői tájain. Túrázunk a Júliai-Alpok kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, de csodaszép ösvényein. Raftingolunk a Socán, canyoningolunk vadregényes szurdokban, és eldugott vízeséseknek járunk utána. A kiutazás során érintjük a Bledi-tavat és a Vintgar-szurdokot is, Szlovénia két legismertebb természeti látványosságát.

Tarts velünk, tornázd fel az adrenalinszintedet, járj be vadregényes tájakat, majd a kalandokat öblítsd le a jéghideg Socában, majd este egy pohár sörrel.

Aktivitások:

Első nap

Bled és Vintgar-szurdok

Kora reggel indulunk Budapestről, hogy minél több időt tölthessünk Szlovéniában. Nagyjából délben érkezünk meg a Bledi-tóhoz, ahol közös ebéd után rövid sétára indulunk a parton. Ha már itt vagyunk, bejárjuk a közeli Vintgar-szurdokot is, ami Bleddel karöltve Szlovénia egyik fő látványosságának számít, és ahol a türkiz víz fölött épített ösvényen sétálhatunk a bámulatos sziklafalak között. Ezután füves réteken, csodaszép völgyeken, apró hegyi falvakon vágunk át, hogy estére megérkezzünk szállásunkra, mely egy festői környezetben lévő faluban lesz.

Második nap

Krni-tó

Ma egy kevésbé ismert túraútvonallal folytatjuk utazásunkat. A Krn-csúcs lábánál található festői tóhoz vezet utunk. Még túránk kezdetén rácsodálkozhatunk a mellettünk kanyargó szurdok valószínűtlenül türkiz vizére, ezután sűrű erdőben, majd alpesi réten baktatunk az égbe nyúló sziklás hegygerincek között. A tóparton festői környezetben piknikezünk, de a bátrabbak akár csobbanhatnak is. Az első világháború maradványait, lövészárkokat és bunkereket is van lehetőségünk szemügyre venni. Itt, az Isonzó mentén húzódott az olasz front, ahol Németország és a Monarchia, valamint Olaszország csapatai küzdöttek egymással.
Túra nehézsége: 14km – 900m fel és ugyanennyi le szintben

Harmadik nap

Rafting és canyoning

Kétségkívül túránk legizgalmasabb napja következik. Egész nap adrenalinban, élményben és nem utolsó sorban a Socában fürödhetünk. Tapasztalt helyi vezetőinkkel megyünk vadvízre, ahol biztonságos raftokban szeljük a hullámokat. Kezdőknek is bátran ajánljuk. Pár alkalommal kiszállunk a raftból, hogy valamelyik szikláról ugráljunk a vízbe, vagy a hajót neki támasztva csúszdázzunk. Elvan a gyerek, ha játszik..

Délután canyoningolunk, ami helyi vezetőnk szerint olyan élmény, mintha egy természet alkotta csúszdaparkban járnánk! Ez a canyon kezdők által is könnyen teljesíthető, és több helyen ki lehet szállni, ha valaki elérne komfortzónája határára. Sziklákról ugrálunk, vagy a patak sodrásától simára csiszolt kövön csúszunk az alattunk elterülő medencékbe, így küzdjük le a szintet. A kalandokat hideg sörrel öblítjük le, majd este szállásunkon ismét a fenekére nézünk pár pohárnak.

Negyedik nap

Krasji-csúcs (1773m)

Ismét a Júliai-Alpok egy kevésbé ismert, de annál látványosabb ösvényét választjuk. Az Isonzó partjáról emelkedünk sűrű erdőkben, mígnem már csak a fű és a kövek maradnak. Meredek kaptatón jutunk egyre feljebb az első világháborús építmények mellett, ahol két szusszanás mellett elgondolkozhatunk, vajon hogyan hoztak fel ide ágyúkat. A panorámára itt sem lesz panasz. Alattunk a folyó kanyarog, a látóhatárt pedig az égbetörő sziklás hegygerincek határolják.
Túra nehézsége: 12km hosszú – 1050m fel és ugyanennyi le szintben 

Ötödik nap

Kozjak-vízesés

Zárásként a környék legelragadóbb szurdokát választjuk. Az út ide az Isonzó partja mentén vezet, ahol még utoljára rácsodálkozhatunk annak bámulatosan türkiz vizére. A folyópartról aztán bekanyarodunk a sziklák közé, ahol kisvártatva elérjük a Kozjak-vízesést. A kötelező szelfik, és egy kis tízórai után visszamegyünk a parkolóba, és fájó szívvel búcsút veszünk Szlovéniától, elindulunk Magyarország irányába. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Utazás költsége

79.990 Forint, ami tartalmazza:

  • kényelmes apartmanokban 2-3 személyes szobákban (párok kétszemélyesben)
  • rafting a Socán (helyi túravezetőkkel és felszereléssel együtt)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • belépő Vintgar-szurdokba 7 EUR / fő, mely a helyszínen fizetendő
  • canyoning túra 12.000 HUF, mely a helyszínen fizetendő
  • utazás telekocsi rendszerben, mely helyszínen fizetendő (várhatóan 15.000-25.000 Ft / fő, ami a tényleges létszámtól, a kocsik fogyasztásától és telítettségétől függ)
  • utasbiztosítás
  • étkezések

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 10-20 fő. Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik minimum heti 1 alkalommal végeznek cardio edzéseket. A canyoning túra fakultatív. Helyette Bovec környékén van lehetőség túrázni a rafting után.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink kényelmes apartmanok lesznek, amikben 2-3 személyes szobák állnak rendelkezésünkre. Az apartmanok közelében boltok és éttermek is találhatóak, de a konyhában melegíthetünk otthonról hozott ételt is.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell