Télköszöntés a Börzsönyben

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Börzsöny

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 5

Kétnapos túra Magyarország egyik legszebb hegységében, a Börzsönyben. A késő őszi, kora téli erdőt csak kevesen keresik fel. Ilyenkor a túrázók nagy része már szögre akasztotta a bakancsot, ami tavaszig téli álmot alszik. Pedig a hegyek és az erdők télen is várják a hozzánk hasonló kalandorokat!

Aktivitások:

Első nap

2019.11.16. szombat Nagy-Hideg-hegy – Csóványos – Királyháza

Nyugatiból 09:07-kor induló vonattal megyünk Kismarosra (kb. 40 perces út), ahol átszállunk a Királyrétig közlekedő erdei kisvasútra. Innen további félórás, látványos erdei zötykölődésben lehet részünk a népszerű vonalon.

Miután megérkezünk, elindulunk a Nagy-Hideg-hegyre. A reggeli zimankó különös, de nagyon látványos külsőt kölcsönöz a Börzsönynek. Egy meredek szakasz után érkezünk a hegytetőn található turistaházba, ahol megebédelünk, majd tovább gyalogolunk a Csóványosra, a Börzsöny legmagasabb csúcsára. Itt lehetőségünk van a 2014-ben átadott, felújított kilátóból felülről csodálni a hegységet. Az erdei vendégházba már sötétben érünk el. Az este további részében kártyázunk, beszélgetünk, ismerkedünk… mindezt az erdő ölelésében. 

Túra nehézsége: nagyjából 15km  850m szint fel és 740m le

Második nap

2019.11.17. vasárnap Királyháza – Nagyoroszi

Reggelink elfogyasztása után, kényelmesen, nem sietve indulunk Drégelyvár érintésével Nagyorosziba. Innen a 18:20-as Volán járattal megyünk vissza Budapestre Újpest Városkapuhoz.

Túra hossza: nagyjából 14km 403m szint fel és 638m le

Utazás költsége

7.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást egyszerű erdei vendégházban 2-3-4 személyes szobákban
  • idegenforgalmi adó
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást tömegközlekedéssel ( Nyugati – Kismaros 930 Ft, Kismaros – Királyrét 900 Ft, Nagyoroszi – Budapest Újpest Városkapu 1490 Ft)

Mivel túránk tömegközeledéshez van igazítva, menetrendváltozás esetén fenntartjuk a jogot, hogy módosítsunk az útvonalon.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket.

Csapat

Nagyjából 15-20 fős csapat. Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Túravezető

Bence

Bence tapasztalt túravezető, akivel leggyakrabban a Kaukázus hegyoldalain futhatsz össze. Emellett vezet csoportokat Délkelet-Ázsiába, Észak-Afrikába és még sok más helyre. Közgazdászból lett hivatásos utazó, aki most küldetésének tekinti, hogy másokat is motiváljon a szokásostól eltérő utazásra és a komfortzónánk tágítására.

 

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell