Tengerszem-csúcs (Rysy)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magas-Tátra

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 8
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Két és félnapos hétvégi túra a Magas-Tátra legmagasabb turistaúton elérhető csúcsára. Szállásunk a Poprádi-tó partján fekvő hangulatos menedékház lesz. Kis csoporttal két túravezető megy, hogy a nehezebb szakaszoknál mindenki kellő figyelmet kapjon. A péntek délutáni indulásnak hála nem kell szombaton hajnalban utaznunk, és elkerülhetjük a Rysy körül általánosnak számító tömeget is. Tarts velünk a Magas-Tátra egyik legszebb és legnépszerűbb csúcsára!

Aktivitások:

Első nap

Utazás

Budapestről délután négy órakor indulunk el a Magas-Tátra irányába. Így péntekre nem kell szabadságot kivennünk, és szombaton sem kell hajnalban kelnünk. Késő este, már sötétedés után érkezünk meg a Tátrába. A parkolóból fejlámpákkal vágunk át az erdőn a Poprádi-tavi menedékházhoz, ahol két éjszakát fogunk eltölteni. Rendkívül hangulatos szállás a gyönyörű tó partján.

Táv: 5km , 200m szint, 1.5-2 óra 

Szállás: menedékházban

Második nap

Tengerszem-csúcs

Tartalmas és rendkívül látványos napnak nézünk elébe, amit megalapoz tóparti reggelink a menedékház teraszán. Így, hogy nem Budapestről indulunk, van időnk kiélvezni a látványt és az utánozhatatlan magashegyi életérzést, valamint még akkor vághatunk neki a hegynek, amikor kevés a turista. A Rysyre tartó ösvény ugyanis nagyon népszerű, tehát ha később jönnénk, egész biztosan sok túrázóval találkoznánk.

Túránk során hamar kiérünk a fenyvesek, majd törpefenyők közül, és hirtelen kopár köves táj vesz minket körül, amit apró tavak, úgynevezett tengerszemek színesítenek. Meredek kaptatón láncok és kiépített fém ösvény segítségével jutunk egyre magasabbra. A 2250 méter magasan lévő Hunfalvi-hágó alatti menedékháznál tudunk pihenni és erőt gyűjteni az utolsó szakaszra. Délután érünk fel a 2503 méteres Rysyre, ami a Magas-Tátra legmagasabb turistaúton is megközelíthető csúcsa. Bámulatos kilátásban lehet részünk az alattunk elterülő gigászi hegyekre és az apró tavakra. Szelfik százai, és a csúccsokik elfogyasztása után visszaereszkedünk a Poprádi-tavi menedékházba. Az estét kellemes szlovák sörök, és egymás társaságában töltjük.

Táv: 11km , 1100m szint, kb. 6-8 óra

Szállás: menedékház
Ellátás: önellátó

Harmadik nap

Oszterva-nyereg

Ha a Rysy megmászása nem volt elég kihívás, és még dúl benned a teljesítési vágy, reggeli után lehetőséged van felmenni a Poprádi-tó fölé magasodó Oszterva-nyeregre. Meredek, de nem hosszú ösvény visz fel a káprázatos panorámát ígérő sziklákra, ahonnan belátni a tavat és annak környékét. Amennyiben kellőképp fárasztó volt számodra az előző napi túra, a többiek érkezéséig pihenhetsz a hegyekkel körülölelt tó partján, és kiélvezheted a nyugalmat, amit a hely áraszt. Miután egyesült a csapat visszatúrázunk a Csorba-tóhoz, és elindulunk Budapestre, ahova az esti órákban érkezünk vissza.

Táv: 6km, 450m szint 3-4 óra 

Utazás költsége

29.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás két éjszakára menedékházban 4-8 ágyas szobákban
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Reggelit és vacsorát. Reggelit 6 EUR/alkalom, félpanziót 15 EUR/nap áron vásárolhatsz a menedékházban, de akár hozhatsz is magaddal
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 6-10.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Kortól függetlenül szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot megkövetelő túra. Akkor jelentkezz, ha rendszeresen végzel cardio edzéseket és napi 1100m szintemelkedést tudsz teljesíteni.

Ádám

Ádám

Ádám a hátizsákos világjárás és a hegyek szerelmese. Ausztráliai, dél-amerikai és délkelet-ázsiai útjai során örökre szívébe zárta a végtelen tengerpartokat, a couchsurfing intézményét, az Andok hegyláncait, Amazónia bennszülötteit, Bolívia sósivatagának kaktusz szigeteit, Patagónia érintetlenségét, Kolumbia karibi hangulatát, a brazil vidék állatvilágát és Borneó esőerdeit. Kalandjai még inkább nyitottá és kíváncsivá tették távoli és idegen kultúrák iránt.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Kis csoporttal is két túravezetőt küldünk, így minden utasra jut elég figyelem a nehezebb szakaszoknál.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell