A Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos téli túrába. Napközben a térdig érő hóban gázolunk fenyvesek között, majd a hegygerinceken elképesztő panorámában folytatjuk utunkat. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyeket még hegymászótudás és felszerelés nélkül teljesíteni lehet. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után téli mesevilág vár ránk, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, szaunázunk, lazítunk.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ – 2019.02.11.

Tudnivalók

Csapat

Nagyjából 15-25 fős (létszámtól függően 1-3 túravezető), jellemzően harmincasokból álló csapat, de korra tekintet nélkül szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Anyagiak

Utazás költsége
31.990 Forint, amiben benne van:
– szállás szállóban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
– reggeli 2 alkalommal
– belépők a Nemzeti Parkba
– hágóvas bérlése
– túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:
– Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 8-14.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni. 

Fontos:

Utazásunkat irodán keresztül szervezzük annak minden előnyével. Mit jelent ez?
A programot a WanderWell csapat filozófiája és elképzelései alapján raktuk össze, ezen felül pedig jogilag tiszta, kapsz utazási szerződést, és az iroda vagyoni biztosítéka (is) garancia arra, hogy nem kell hátralévő életedet valamelyik menedékházban töltened, ha valami probléma merülne fel. Az utazás árát 325 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Utazás nehézsége

Az alapprogramot gyakorlott túrázóknak ajánljuk, akik napi 1500m szintet is képesek megtenni. Téli túrázási ismeretek nem szükségesek. Túravezetőnk mindent elmagyaráz az utazás kezdetén. Amennyiben gyengébb fizikummal rendelkezel, úgy választhatsz könnyített programot a szombati napra. A pénteki és vasárnapi útvonalak átlagos erőnléttel teljesíthetők. Túrabakancs feltétlenül szükséges. Utcai cipőben nem engedjük elkezdeni a túrát.

Túravezető

Doki

Doki szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.03.15.Csorba és Poprádi-tó & Zakopane

  Reggel kényelmesen, emberi időben indulunk Budapest belvárosából. Nem kell hajnal 4-kor kelned. Indulás várhatóan 08:00-kor. A Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük könnyű túránkat a téli fenyvesekben. A (valószínűleg) befagyott Csorba-tótól vezet utunk a Poprádi-tóhoz, ahol a fölénk magasodó gerincek között gázolunk át a havon, majd egy forró tea társaságában a menedékház melegéből csodálhatjuk az utánozhatatlan téli tátrai hangulatot. Túránk végeztével folytatjuk utunkat Zakopane felé, ahova az esti órákban érkezünk. Zakopane nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy téli mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Majd egy kellemes vacsora mellett és a kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét. Túra nehézsége: 9km, 300m szint

  Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
  Ellátás: önellátó

  Szállásunkon a szobákhoz privát fürdőszoba tartozik, valamint van lehetőségünk este a túrák után szaunázni, biliárdozni, és egy privát bár is a rendelkezésünkre áll.

 • 2. nap - 2019.03.16.Magas-Tátra főgerinc

  Hétvégénk legnehezebb túrája a mai. Zakopane széléről vágunk neki a főgerincre vezető meredek emelkedőnek. Rövid időn belül kiérünk a fenyvesek közül és hófödte hegyoldalon kaptatunk felfelé. Előkerülnek a hágóvasak és a túrabotok. A gerincre felérve szép időben elképesztően látványos kilátásban lehet részünk a Magas-Tátrára. A Tátra legszebb téli túraútvonalán haladunk, amit még hegymászótudás nélkül lehet teljesíteni. A gerincről a Kasprowy-csúcsnál kezdjük majd az ereszkedést. Annak, aki elfáradt, lehetősége van a felvonóval visszajutni a parkolóba. Ennek költsége 48 Zlotyi. Túra nehézsége: 16km, 1300-1500m szint

  Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
  Ellátás: reggeli

  Ha a gerinctúrát kihagynád, lehetőséged van a Morskie Okohoz (Halastó) túrázni, ami Zakopane egyik jelképe, és II. János Pál Pápa kedvelt helye volt. A tóhoz vezető út mérsékelten tartalmaz emelkedőket, könnyen elérhető. Oda és vissza is lehetőségünk van lovaskocsival menni. A tónál gyönyörű menedékházban tudunk ebédelni. Túra nehézsége: 18 km ( 9 oda, 9 vissza ), 400m szint, kb. 4,5 óra + a tónál eltöltött idő

 • 3. nap - 2019.03.17.Öt-tó vidéke

  Nem is találhatnánk szebb lezárást 3 napos utazásunknak. Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a “már megszokott” fenyvesek után újfent a Tátra közepében találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó gerincek árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. A tavak környékére hóba ugrálást, “vérre menő” hógolyócsatát és angyalkázást jósolnak a meteorológusok. Miután minőségi időt töltöttünk el a Magas-Tátrában, fájó szívvel megkezdjük hazautunkat. Várhatóan a kora esti órákban érkezünk Budapestre. Túra nehézsége: 16km, 1000m szint

  Ellátás: reggeli

Jelentkezés túrára


Megosztás