Zakopane & Magas-Tátra téli túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magas-Tátra

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

A Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos téli túrába. Napközben a térdig érő hóban gázolunk fenyvesek között, majd a hegygerinceken elképesztő panorámában folytatjuk utunkat. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyeket még hegymászótudás és felszerelés nélkül teljesíteni lehet. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után téli mesevilág vár ránk, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, szaunázunk, lazítunk.

Aktivitások:

Első nap

Csorba és Poprádi-tó, majd Zakopane

Reggel 7 órakor indulunk Budapestről, majd a Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük könnyű túránkat a téli fenyvesekben. A (valószínűleg) befagyott Csorba-tótól vezet utunk a Poprádi-tóhoz, ahol a fölénk magasodó gerincek között gázolunk át a havon, majd egy forró tea társaságában a menedékház melegéből csodálhatjuk az utánozhatatlan téli tátrai hangulatot. Túránk végeztével folytatjuk utunkat Zakopane felé, ahova az esti órákban érkezünk. Zakopane nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy téli mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Majd egy kellemes vacsora mellett és a kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét. Túra nehézsége: 9km, 300m szint

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: önellátó

Szállásunkon a szobákhoz privát fürdőszoba tartozik, valamint van lehetőségünk este a túrák után szaunázni, biliárdozni, és egy privát bár is a rendelkezésünkre áll.

Második nap

Öt-tó vidéke

Háromnapos utazásunk legszebb szakasza jön. Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a fenyvesek után egy meredek kaptatót követően a Tátra közepében találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó gerincek árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. Körülöttünk gigászi hegyek, és hatalmas hótömeg. A tavak környékére hóba ugrálást, “vérre menő” hógolyócsatát és angyalkázást jósolnak a meteorológusok. Miután minőségi időt töltöttünk el a Magas-Tátra egyik legszebb téli útvonalán, visszatérünk Zakopaneba, hogy nyakunkba vegyük a lengyel éjszakát! Forralt sör, Zubrowka, Pierogi, Gołąbki és még sok más finomság várja, hogy a fárasztó túra után a társaságában pihenj. Túra nehézsége: 16km, 1000m szint fel és le

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Morskie Oko

Nem is találhatnánk szebb lezárást 3 napos utazásunknak. Morskie Okohoz (Halastó) túrázunk, ami Zakopane egyik jelképe, és II. János Pál Pápa kedvelt helye volt. A tóhoz vezető út mérsékelten tartalmaz emelkedőket, könnyen elérhető. Oda és vissza is lehetőségünk van lovaskocsival menni. A tónál gyönyörű menedékházban tudunk ebédelni. Ezután búcsút veszünk a Tátrától, és elindulunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk. Túra nehézsége: 18 km ( 9 oda, 9 vissza ), 400m szint fel és le, nagyjából 5 óra amin lovaskocsival lehet opcionálisan gyorsítani

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

33.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás szállóban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • reggeli 2 alkalommal
  • belépők a Nemzeti Parkba
  • hótalpak bérleti díja
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 10-16.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 15-25 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket. A hótalpak használatát a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Hunor

Hunor

Hunor a WanderWell csapat egyik legtapasztaltabb túravezetője. 5 évig élt Japánban, majd vitorlással utazta be Délkelet-Ázsiát és Óceániát. Utazásai során hátizsákos túrázóként sok időt töltött el még Ausztráliában és Új-Zélandon.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell