Zempléni multisport hétvége

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magyarország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

32.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Ha kiszakadnál otthonról, ha megmozgatnád a tested, ha kellemesen elfáradnál, és mindezt vadregényes környezetben, a természet lágy ölén tennéd, tarts velünk erre a zempléni multisport hétvégére! Kenuzás, via ferrata, és gyalogtúra három napban.

Első nap

Kenutúra a Bodrogon

Kora reggel indulunk el Budapestről, és reggel 9-kor már a Bodrogolaszinál, a folyó partján próbálgatjuk az evezőket és a mentőmellényeket. Ha mindent összekészítettünk elautózunk a beszállóhoz. Vízre tesszük a hajókat, mi is beszállunk. Nemsokára a Long-erdő Természetvédelmi Terület sűrű erdőjében lapátolunk, mindenfelől a háborítatlan természet ölel minket körbe. Hagyunk időt rá, hogy alaposan felfedezzük ezt a vadregényes világot. Sárospatakon a vár tövében tartunk egy pihenőt. Lesz lehetőség enni, inni és kicsit a lábunkat is megmozgatni, vagy akár a várat meglátogatni. Az összességében 17 folyami kilométer megtétele után gyorsan visszaszokunk a szilárd talajhoz, majd a szálláshelyünkre autózunk.

Második nap

Nagy-Milic (894m)

A Kárpátok belső vulkáni övezetéhez tartozó Zemplén az egyik legvadregényesebb hegyvidékünk. Sűrű, helyenként háborítatlannak tetsző erdők, vadregényes völgyek, komorságukban is impozáns sziklaformációk, romantikus, ősi várromok és pazar kilátóhelyek várnak itt ránk. Ma a Zemplén legmagasabb vidékét, a Milic-csoportot fedezzük fel. Füzérről indulunk neki a körtúrának, aminek csúcspontja a hegység teteje, a Nagy-Milic (894 m) lesz, de természetesen a Kis-Milic újonnan épült tornyáról, a Károlyi-kilátóról is körbenézünk majd. Útba ejtjük Pusztafalut, átlátogatunk a felvidéki oldalra az Izra-tóhoz és egy szakaszon az Országos Kéktúra útvonalát követjük majd. Ha belefér, megnézzük a 13. században épült, és nemrég felújított Füzéri várat is. Jól fog esni a megérdemelt vacsora.

Túra nehézsége: 16 km, szint: kb. 750 m, menetidő:  ~5-6 óra

Harmadik nap

Megyer-hegyi Tengerszem ferrata

Ma jön a karokat és a lábakat egyaránt megmozgató kaland a ferrátázás. Ehhez a kulisszát Magyarország egyik természeti csodája, a Megyer-hegyi Tengerszem szolgáltatja. A hajdani malomkő-bányát ugyan emberkéz alakította ki, de ma már a természettel harmonikus egységet alkot. A tavat szinte teljesen körülölelő sziklafalak sok 10 méterrel magasodnak a vízfelszín fölé. Ezeken a függőleges sziklafalakon alakították ki az ország negyedik via ferrata pályarendszerét. Hat útvonal közül is választhatunk, így a gyakorlatot most gyűjtögetők, a fontolva haladók és a jó erőben lévő profik is egyaránt megtalálják a nekik megfelelőt. A ferrátázást a WanderWell-lel Cseszneken, Tatabányán vagy a Rax-on már kipróbálók fogják itt magukat komfortosan érezni. Igyekszünk több utat is végigmászni, a könnyebbektől haladunk majd a nehezebbek felé. Pihenésképpen fellátogatunk a Megyer-hegy tetején épült, a lombkorona fölé nyúló kilátóba, de a nemrég épült Őrlőműhelyben mi is kipróbálhatjuk a molnármesterek munkáját.

Utazás költsége

36.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást panzióban két és háromszemélyes szobákban
  • kenubérlés
  • via ferrata felszerelés bérlése (Y-kantár, beülő, sisak)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • étkezéseket
  • Utazást, ami telekocsi rendszerben vagy egyénileg zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen fejenként 3000-5000 Forint között várható, de ez a jelentkezők létszámától, az eloszlástól, és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak nagy csoporttal tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló túrák nem élvezetesek nagy csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

A túrát minimum 15 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 15-20 fő

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető túra. Bátran ajánljuk kezdőknek is, akik még csak ismerkednek a vízitúrákkal, vagy a via ferrataval. A ferrata kezdő pályákkal indul, de a bevállalósok belekóstolhatnak a nehezebb utakba is.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Pálházán lesz, ahol panzióban, két és háromágyas szobákban alszunk. A panzióban lehetőségünk van reggelizni és vacsorázni is, valamint a szállás közelében található kisbolt is. Felár ellenében (2500Ft / fő / alkalom) wellness részleg is használható, amiben medence, pezsgőfürdő, és finn szauna található.

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Háromnapos aktív hétvége gyalogtúrával, kenutúrával és via ferrataval Magyarország legvadregényesebb vidékén.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és érdeklődik a vízitúrák, valamint a via ferrata iránt.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Nem szükséges vízitúrás tapasztalat, de fontos, hogy tudj úszni. A ferrata kezdők számára is ideális. Komoly tériszony kizáró tényező.

Utazás

A túra helyszínére való utazás egyénileg történik. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, telekocsit szervezünk Budapestről. Amennyiben nincs elég telekocsi, kisbuszt bérlünk, így a leutazás mindenki számára biztosított Budapestről. Más városból érkező utasok számára viszont nem garantáljuk, hogy találunk telekocsit. Kérjük, a jelentkezésnél megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy egyénileg utazol a helyszínre, vagy telekocsira tartasz igényt, esetleg van autód és szívesen elviszel telekocsi rendszerben másokat. Telekocsis sofőröknek az utazás ingyenes, az üzemanyag költségét az utasai fizetik.

Felszerelés, eszközök

Semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. Kényelmes ruhát és fürdőruhát hozz magaddal. Fontos, hogy legyen sapka/kendő/kalap a fejeden, ami véd a tűző naptól. A kenuzáshoz és a via ferratahoz is mi biztosítjuk a felszerelést (mellény és lapát a kenutúrához, Y-kantár, beülő és sisak a ferratahoz)

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.