Észak-Vietnám

Törlés

Fontos információk

Vietnám

Részvételi díj:

399.990 Ft

Törzsutas ár:

374.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.03.28.-2024.04.07.
Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 8

Fedezd fel Észak-Vietnám lehengerlő természeti szépségeit, kóstolj bele a vidéki hétköznapokba, túrázz hegyek között a rizsföldeken. Merülj el Hanoi metropoliszában, és kóstold végig a méltán híres vietnámi konyha remekeit a legautentikusabb vendéglőkben!

Aki egy igazi délkelet-ázsiai kalandra vágyik, annak észak-vietnámi túránk nem fog csalódást okozni. Az út során megismerkedhetünk a fővárossal, ami egy igazi nyüzsgő ázsiai metropolisz, ahol a felhőkarcolók között a helyiek bicikliről árulják a friss gyümölcsöket, az utcán készült finomságokkal kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat, de felfedezzük a legautentikusabb éttermeket és kifőzdéket is. Betekintést nyerünk majd Vietnám északi hegyvidéki területeibe, ahol a csodás rizsföldeken, mészkő hegyek között túrázhatunk, és igazi autentikus vidéki élményben lehet részünk. 

Ha Észak Vietnám, akkor természetesen nem maradhat ki az UNESCO által világörökségi helyszínné nyilvánított Ha Long-öböl sem, ahol egy kétnapos hajós túrán pihenhetjük ki az elmúlt hét kalandjait.

Nulladik nap

Indulás Ázsiába

Indulás Budapestről az aktuális menetrend függvényében, várhatóan az esti órákban, Hanoi felé. Az éjszakát a repülőn töltjük.

Első nap

Érkezés Vietnámba

Várhatóan a délutáni órákban megérkezünk Vietnám nyüzsgő fővárosába, Hanoiba, ahol a szállásunk elfoglalása után megpróbáljuk felvenni az esti város pörgős ritmusát. A hosszú utazás után éles váltás lehet a fővárosi forgatag, de egy percig se kell aggódni, hiszen olyan élményekben lesz részünk, amit sosem fogunk elfelejteni. Hanoi egyszerre hat minden érzékszervünkre, az árusok zsibongásával és a robogók dudálásával, a szemet gyönyörködtető történelmi emlékhelyek és a modern épületek kontrasztjával, valamint a streetfood árusok és a hagyományos vietnámi kávézókból áradó fantasztikus illatokkal, textúrákkal és ízekkel. 

Szállás: háromcsillagos szállodában, reggelis ellátással

Második nap

Hoa Lu ősi főváros, Am tien pagoda, Trang An folyó

Reggeli után Busszal indulunk Ninh Binh tartományba, ahol a rizsföldek közül mészkő hegyek törnek az ég felé, és csodálatos templomokat, pagodákat fedezhetünk fel. Első állomásunk Vietnám ősi fővárosába, Hoa Lu-ba vezet, ahol régi templomok és építmények között barangolva úgy érezhetjük, mintha visszarepültünk volna a múltba. Következő állomásunk az Am Tien barlang, és az azonos nevű pagoda. A pagoda és barlang régen egy elszigetelt területen volt, amelyet csak nehezen lehetett megközelíteni, ám egy alagút kiépítésével, mára a turisták számára is könnyen elérhetővé vált. A hegy oldalába épült pagodához és a barlanghoz lépcsőn juthatunk fel, ahonnan csodás kilátás tárul elénk a hegy lábánál található tóra.  Ebéd után egy pihentető délutáni csónakázásra indulunk helyi evezőssel, ahol a folyóról csodálhatjuk meg a mészkőhegyek által szabdalt tájat, és barlangokon keresztül úszva érkezünk majd meg a végállomásunkra. A csónakázás után elfoglaljuk a szállást és kipihenjük a nap fáradalmait. 

Szállás: Homestayben vagy szállodában, reggelis ellátással

Harmadik nap

Bai Dinh pagoda komplexum, Mua barlang és kilátó, Bich Dong pagoda

A szállásunkon eltöltött reggeli után folytatjuk Ninh Binh felfedezését, Vietnám legnagyobb buddhista templom együttesével, a Bai Dinh pagoda komplexummal. A komplexum közel 700 hektáron terül el, és rengeteg vallási emléket őriz. A legfőbb látványosságot a régi Bai Dinh pagoda és a nemrég épült, új Bai Dinh pagoda toronyépülete jelentik. Miután körbejártuk a területet, a felfedezést a Mua barlanggal folytatjuk. A barlang és a hegy tetejéről elénk táruló csodás panoráma megtekintéséért meg kell dolgoznunk, hiszen közel 500 lépcsőfokot kell megmásznunk a hegycsúcsig, de a kilátás Ninh Binh mészkő hegyeire kárpótolni fog minket érte. Ha lejutottunk a hegyről, az ebéd alatt kipinhetjük magunkat, hogy utána újult erővel indulhassunk neki az aznapi utolsó látnivalónak. A hegyek ölelésében található Bich Dong pagoda három szinten helyezkedik el, melyeket lépcsőn lehet elérni. A pagoda kapujához egy, a tóra épített ösvény vezet, ahonnan csodás látványt nyújt az épített emlékek és  a természeti értékek találkozása. A hegy lábánál könnyen el is érhetjük az alsó pagodát, de felfelé haladva 120 lépcső után elérjük a középső, majd további 40 után a felső pagodát is. Ha körbejártuk az épület együttest, búcsút veszünk Ninh Binh tartományától, és buszra szállva vissza indulunk Hanoiba.

Szállás: háromcsillagos szállodában, reggelis ellátással

Negyedik nap

Utazás Cao Bangba

Korán kelünk, hiszen nagy utazás vár ránk, ugyanis a következő pár napunkat a Cao Bang  régió felfedezésével fogjuk tölteni. Cao Bang  Vietnám egy, a turisták által kevésbé ismert észak-keleti régiója, ahol betekintést nyerhetünk a vidéki Vietnám mindennapjaiba. Az itt tartózkodásunk során felfedezzük majd a mészkőhegyekkel és rizsföldekkel szabdalt gyönyörű tájat, és megismerkedünk a helyi kézműves falvak szokásaival és hagyományaival. A nyüzsgő főváros ingerei után, itt lesz lehetőségünk kicsit lelassítani, túrázni, és bepillantást nyerni az autentikus vidéki életbe. A buszos utunkat néhányszor megszakítjuk majd egy-egy rövidebb szünettel, mielőtt megérkeznénk a következő szálláshelyünkre, Cao Bang városába. A délutánt és az estét a város felfedezésével töltjük. 

Szállás: háromcsillagos szállodában, reggelis ellátással

Ötödik nap

Kirándulás Cao Bang tartományban

Reggeli után busszal elindulunk Vietnám egyik legnagyobb természetes tavához, a csodálatos Thang Hen tóhoz, mely 1000 m-rel a tengerszint felett található a mészkőhegyek ölelésében. Innen indulunk rövid túránkra, melynek során meglátogatjuk a Canh Cao vízgyűjtő területet, és a hegyi beomlás következtében létrejövő külenleges geológiai képződményt. A hegyek között kanyargó túraútvonalon megtapasztalhatjuk Cao Bang igazi természetes arcát, és új képet kaphatunk a vidéki Vietnámról. A túrát egy hosszabb pihenővel szakítjuk meg, mely során egy közös piknik ebédet fogyasztunk el, majd folytatva sétánkat visszaérkezünk indulási pontunkhoz, a Thang Hen tóhoz, ahonnan vissza buszozunk a városba, a szálláshelyünkre.

Szállás: háromcsillagos szállodában, ellátás: reggeli, piknik ebéd

Hatodik nap

Kirándulás Cao Bang tartományban

A mai napon reggeli után Cao Bang városától Kelet felé vesszük az irányt, ahol ismét egy kisebb kirándulás vár ránk. A mai napon is egy Cao Bang tartományra oly jellemző tájat ismerünk meg, ahol a természeti kincseken túl a vidéki vietnámi falvak életébe is lehetőségünk nyílik betekinteni. Ma a tartomány szűk hegyi völgyei között fog utunk vezetni, ahol a  a tay és a nung etnikum kisebbségi csoportok is laknak. Napunk fénypontja a Vinh Quy füves dombra vezet, ahol a mai napi piknik ebédünket is elfogyasztjuk. Vietnámban az egyetlen terület, ahol zöld füves hegyoldalakon van lehetőségünk sétálni, amiket lenyűgöző hegyek vesznek körül. Visszaúton, ha időnk engedi, meglátogatjuk Quang Uyen városát, ahol a Nung etnikai kisebbséghez tartozó csoportok hagyományosan, kézműves technikával készítenek füstölőket. A helyi népcsoport számára a tömjén készítés nem csak a nemzeti identitásuk részét képezi, de a vietnámi tömjén égetés hagyományát is gondosan őrzik a munkájuk által. A kirándulás végeztével visszautazunk Cao Bang városába, ahol utolsó esténket töltjük, mielőtt tovább indulnánk.

Szállás: háromcsillagos szállodában, ellátás: reggeli, piknik ebéd

Hetedik nap

Utazás vissza Hanoiba

Az elmúlt három napban alaposabban is megismerkedhettünk Vietnám vidéki arcával és a hegyvidékkel, így élményekkel telve térünk vissza buszunkkal a fővárosba. A reggelinket még Cao Bangban fogyasztjuk el, majd buszra szállunk és ebédig csupán kisebb megállókkal szakítjuk meg az utazásunkat. Ebéd után folytatjuk utunkat Hanoig, ahova a délutáni órákban érkezünk meg, így még aznap este lesz lehetőségünk visszarázódni a  városi nyüzsgésbe.

Szállás: háromcsillagos szállodában, reggelis ellátással

Nyolcadik nap

Hajózás a Ha Long-öbölben

A mai napon egy igazán izgalmas program vár ránk, hiszen elindulunk Ha Long öbölbe, hogy ott hajóra szállva töltsük el a következő két napot. A hajón elfoglaljuk a kabinokat, majd  egy rövid biztonsági tájékoztatás után kihajózunk a 2000 mészkő hegy között kanyargó öbölbe, hogy a vízről magunkba szívhassuk a fenséges látványt. Tradícionális vietnámi ebédünk után kezdetüket veszik a délutáni programjaink. Az időjárás függvényében lehetőségünk lesz fürdeni egyet, meglátogatjuk az öböl híres barlangjainak valamelyikét, de kipróbálhatjuk magunk kajakozás közben is. A vacsoránkat szintén a hajón fogyasztjuk el, ahol a sűrű program után nyugovóra térünk majd.

Szállás: Hajón, teljes ellátással

Kilencedik nap

Ha Long-öböl – Hanoi

A következő nap a  hajón ébredünk, ahol a korán kelők elcsíphetik a Nap első sugarait a víz felett, a mészkőhegyek között. Ébredés után, a hajón elfogyasztjuk a reggelinket, és elindulunk a kikötő felé, ahonnan visszautazunk Hanoiba. Várhatóan kora délutánra érkezünk vissza, ahol a délutánt a város alaposabb megismerésével töltjük. Az utolsó napjainkon, megismerkedünk Hanoi másik arcával, és felfedezzük a kulturális látnivalókat is. Hanoi utcáit járva megelevenedik szemünk előtt a történelem, hiszen a francia gyarmatosítók nyomait még mindig felfedezhetjük az épületeken, de a vietnámi háború emlékeivel is találkozhatunk majd a városban sétálva.

Szállás: háromcsillagos szállodában, reggelis ellátással

Tizedik nap

Hanoi városnézés, indulás haza

Az utolsó napunkat Hanoi további látnivalóinak felfedezésével töltjük, templomokat és pagodákat csodálhatunk meg az urbánus környezetben, sétálhatunk egyet a város szívében található Hoan Kiem tónál, lehetőségünk lesz Vietnám kultúrájáról még többet megtudni kiállításokon keresztül, de természetesen az ország gasztronómiai csodáit is lesz még lehetőségünk megkóstolni. A városnézés után, este közösen kiutazunk a reptérre, hogy várhatóan késő este elinduljunk repülővel Budapest felé, ahova másnap érkezünk meg.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

399.990 Forint, ami tartalmazza:

  • utazást Vietnámon belül privát busszal
  • szállást háromcsillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban 
  • reggelit 10 alkalommal, ebédet 3 alkalommal, vacsorát 1 alkalommal
  • hajóutat, szállással 2-3 ágyas kabinokban a Ha Long-öbölben, kajakozással
  • reptéri transzfereket (amennyiben a csoporttal utazol)
  • a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést

Nem tartalmazza:

  • nemzetközi repülőjegyet Budapest – Hanoi útvonalra (korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 410.000 Ft- 450.000 Ft egy átszállással)
  • költőpénzt étkezésekre, szuvenírekre stb. (kb. 200-250 USD)
  • belépőjegyek árát Ninh Binhben és Hanoiban (50-70 USD)
  • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 14 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 18-24  fő

Ennyi szabadság kell hozzá:

6-7 nap járattól függően

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg és a helyenként lassan járható hegyi utak okozhatnak fárasztó pillanatokat. Könnyebb túrákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Átlagos, hétköznapi fizikummal teljesíthető a program, de minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Ha bármilyen ételérzékenységed van, vagy speciális diétát folytatsz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot. Nem tudjuk garantálni, hogy speciális diétádnak megfelelő étkezést biztosítunk a túrán, ezért még a jelentkezés előtt érdeklődj ezzel kapcsolatban.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/vietnam

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink közép, és felső középkategóriás, háromcsillagos szállodák lesznek, ahol utasainkat kétfős szobában helyezzük el. Egy éjszakát a Ha Long öbölben hajón töltünk, ahol a kabinokban 2-3 fő alszik.

 

Budapestről várhatóan egy átszállással utazunk Hanoiba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Vietnámban privát busszal közlekedünk. Hanoiban igénybe veszünk tömegközlekedést is.

Észak-Vietnám bejárása egy összetett, sok logisztikai manőverrel járó kalandtúra. Többször utazunk privát buszokkal, hajóra szállunk majd, és evezni, túrázni is fogunk. Mivel az északi országrészben a különböző tartományok eltérő természeti adottságokkal és hagyományokkal rendelkeznek, folyamatosan új impulzusoknak leszünk kitéve. Kalandtúránk során bejárjuk a Cao Bang mesés tájait, megismerjük Ninh Binh kultúrális örökségeit, a vízről csodáljuk meg a Ha Long-öböl fenséges látképét, belemerülünk a Hanoi nyújtotta gasztronómiai élményekbe, de a történelmi és kulturális látnivalókat sem hanyagoljuk el. Bár az ország népszerű a turisták körében, ám együtt olyan arcát ismerhetjük meg, amelyet még sokan nem tapasztaltak. A mesebeli tájakon túl, nagy figyelmet szentelünk a helyi kultúrák alapos és autentikus megismerésének is.

Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Vietnám északi részét! Túravezetőd felkészült, általa Vietnám igazi arcát ismerheted meg, nem csak azt amit az útikönyvek írnak.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. Vietnámi utazásunk egy kalandtúra, aminek során a helyi kultúrából fakadóan nagyfokú rugalmasságra lehet szükség.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de az idegen kulturális közeg miatt lesznek fárasztó napjaink. Könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell, de ezek nem járnak komoly fizikai megterheléssel. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.