Kazahsztán

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Kazahsztán

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

329.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 9
Kényelmi együttható 6

Felejthetetlen utazásra indulunk Közép-Ázsia egyik legtöbb látványosságot rejtő országába, Kazahsztánba! Turisták hömpölygő hadai nélkül élvezhetjük a roppant változatos, egyedülálló természeti és kulturális Kánaánt. Hatalmas sziklafalak között barangolva járjuk be Ázsia Grand-canyonját, terepjárókkal száguldunk keresztül az Altyn-Emel félsivatagos buckáin, az Éneklő Dűnék tetejéről csodáljuk az érintetlen kazah vadont, és hófödte csúcsok között, a legszebb tavakat érintve, hol lábon, hol lóháton túrázunk a Tien-san hegységben. 

Tarts velünk Kazahsztánba, és engedd, hogy rabul ejtsen a helyiek vendégszeretete, a végtelen fűtenger látványa, és az elképesztő hegyek, kanyonok, tavak, a vadregényes természet.  

Nulladik nap

Kiutazás

Budapestről vagy Bécsből, aktuális menetrendtől függően várhatóan délután indulunk egy átszállással Almatiba, ahova másnap reggel érkezünk meg. Kazah utunkról készítettünk egy drónvideót is, így a túra útvonalát 3 perc alatt végigjárhatod virtuálisan.

Első nap

Reggeli/délelőtti órákban érkezünk Almatiba, ahol miután elfoglaltuk a szállásunkat és felfrissítettük magunkat, bejárjuk a város főbb nevezetességeit. A havas hegyek lábainál elterülő Almati Kazahsztán egykori fővárosaként a térség egyik legnyitottabb, legeurópaibb települése, mindezt persze igazi szovjet stílusban prezentálva.

Napunkat a Zöld Bazárban zárjuk, ahol elmerülhetünk a kazah forgatagban. Hamisítatlan közép-ázsiai poszt-szovjet piachangulat kumisszal, kufárokkal, helyi különlegességekkel.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 személyes szobákban
Ellátás: repülőn

Második nap

Irány a Tien-san, lovastúra a Kaindy-tónál

Elindulunk Kazahsztán déli csücske felé, ahol egy kis faluban szállunk meg a Tien-san lábánál. Kacskaringós hegyi utakon, majd végtelen fűtengeren keresztül vezet utunk, ahol szabadon tartott lovak csodálják meg azt a maréknyi autót, amik keresztülvágnak a vidéken. Elképesztő látvány, ahogy a narancssárga sztyeppén a lovak mögött előbújnak a hegyek, ahová tartunk. Végállomásunkhoz közeledve hatalmas kanyonok, gigászi hágók keresztezik utunkat, az út fölött pedig szabad szemmel is látható, méretes sasok keringenek.

Végállomásunkon aztán hamisítatlan falusi hangulat fogad minket, igazi vadkelet. A helyiek önellátók. Gazdálkodnak és abból élnek, amit termelnek. Azok, akik a délutánt a nyugalmat árasztó hegyi falu atmoszférájában kívánják eltölteni, körbesétálhatják a falut, megismerkedhetnek a mindig kíváncsi és barátságos helyi pásztorokkal.

Fakultatív program azonban van lehetőség UAZ-zal, majd lovakra váltva, helyi kísérők társaságában egy kirándulást tenni a Kaindy-tóhoz, mely kísértetiesen hasonlít az erdélyi Gyilkos-tóra. A tó körül az egyedülálló látvány mellett teszünk egy rövid túrát, majd visszatérünk a faluba.

Este immáron együtt belekóstólhatunk a helyi fogásokba, a vagányok pedig kipróbálhatják milyen egy igazi orosz gőzkabinban, a banyában felfrissülni.

Szállás: falusi vendégházban 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Túrázás a Kolsay-tavakhoz

A környék legszebb túraútvonalának végig járása vár ránk a mai napon: a Tien-san méltán híres tengerszemeihez, a Kolsay-tavakhoz vezet utunk. A legalsóhoz, ami a legnagyobb, busszal érkezünk. Innen kezdődik túránk, ami először a tó mellett visz, és festői panorámával ajándékoz meg minket. Kisvártatva beérünk a fenyőerdőbe, ahol alpesi hangulatban, meredek emelkedőn kaptatunk egyre feljebb a második Kolsay-tóhoz. A tó partján piknikezünk, és dönthetünk, hogy itt éjszakázunk sátorban, vagy a helyi kísérőnkkel visszaereszkedünk a faluba.

Túra nehézsége: 14 km (oda-vissza), 600 m szint fel, 600 m szint le, kb. 7-9 óra pihenőkkel együtt

Szállás: falusi vendégházban 2 ágyas szobákban vagy sátorban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Charyn-canyon

A sátrazósok a nap első sugaraival kelnek, majd a táborbontást és gyors reggeli követően elkezdik az ereszkedést az első tóhoz, ahonnan a busz visszarepíti őket minket a faluba. Elhagyva a Tien San völgyeit rövidebb buszozás után már a kazah sztyeppe közepén találjuk magunkat, ahol feltűnnek a Charyn-kanyon bámulatos sziklái. Ázsia Grand-Canyonjának bejárását a kilátópontokkal ékesített peremen kezdjük, majd fokozatosan ereszkedünk le a Charyn-folyó völgyébe. Egy egykori táborhelyen tartunk egy rövidebb ebédszünetet, majd immáron a pazar sziklaformáktól hemzsegő Kastélyok völgyében haladva érkezünk vissza a buszunkhoz. A Charyn-folyó vidékét elhagyva hosszabb utazást követően érkezünk meg az Altyn Emel Nemzeti Park északi részére.

Túra nehézsége: 6 km, 250 m szint fel, 250 m szint le, kb. 4 óra pihenőkkel együtt

Szállás: falusi vendégházban 2 ágyas szobákban vagy sátorban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Altyn Emel éneklő dűnéi és a színes hegyek

Napunkat teljes egészében az ország egyik legpazarabb félsivatagos nemzeti parkjában töltjük. Terepjárókkal fedezzük fel a terület természeti csodáit, köztük a Színes-hegyeket és az Éneklő Dűnéket, ahová naplemente előtt fogunk megérkezni. Felsétálunk az egyik dűne tetejére, ahonnan káprázatos kilátásunk lehet a kopár, sivatagos tájra és a messziségben húzódó hegyekre. A bátrakkal lecsúszunk a dűne oldalában, ami ilyenkor ZENÉL! Egyedülálló képződmény, a világon csak pár ehhez hasonló létezik. A Kínából eredő Ili-folyó homokos hordalékát fújta ide a szél, ami rétegesen rakódott le. Így, ha lecsúszunk az oldalában a rétegek összeérnek és mély zörej árad a dűne belsejéből. Ez a „zörej” akár több száz méter távolságból is hallható.

Szállás: falusi vendégházban 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Tamgaly hegyszoros sziklarajzai, Almati

Reggelit követően búcsút intünk e mesés környezetnek és útra kelünk vissza a főváros, Almati felé. Útközben azonban ellátogatunk egy különleges helyre, a Tamgali-hegyszoroshoz. A környéken több ezer sziklarajz található, amelyek hűen mutatják be az egykor itt élő a pásztorkodó népek szociális életét és rituáléit. A hegyszoros esetenként több ezer éves sziklarajzai az UNESCO Világörökségi helyszínek méltó tagjai. A délutáni órákban érkezünk vissza Almatiba, ahol az estét pihenéssel és a másnapi túrára való felkészüléssel töltjük.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Csúcstúra az Ile Alatau-hegységben (Bukrejev-csúcs, 3010 m)

Korai és bőséges reggelit követően az Almaty felett magasodó Ile Alatau-hegyvonulat felé vesszük azt irányt. Célunk nem más, mint a híres kazah hegymászóról, Anatolij Bukrejevről elnevezett 3000 méter feletti csúcs megmászása. Bukrejev a világ 14 nyolcezreséből 11-et mászott meg; a világ a hírhedt 1996-os Mount Everest tragédia során mutatott hősies tetteiről ismerte igazán meg a nevét. A róla elnevezett csúcs kiváló egynapos túracélpont – de már itt szögezzük le: a nagy szintkülönbség miatt kemény menet lesz! Igazi alpesi hangulatú tájon, festői fenyveseken és réteken áttörve haladunk egyre feljebb. A csúcsgerincre rákanyarodva először a Kotyrbulak-csúcson (3029 m) haladunk át, majd megérkezünk a Bukrejev-csúcsra, ahol megkongathatjuk a győzelmi harangot. Szép időben elképesztő panoráma fogad minket: északon Almaty épületei sejlenek fel, míg délre a Tien San hegység tekintélyt parancsoló, hóval fedett négyezer méter feletti csúcsai hívogatnak minket. Batyus ebédünk elfogyasztása után a gerincen tovább haladva kanyarodunk vissza a völgy irányába, és ereszkedünk vissza a buszunkhoz.

Azok, akik nem kívánnak a csúcsra túrázni, a Bukrejev-csúcs alatti egyik völgyben alábukó, csodaszép Butakovsky-vízeséshez kirándulhatnak el.

A fárasztó túrát követően estére térünk vissza Almatiba, ahol a jól megérdemelt vacsorához, pár pofa jó kazah sör, és néhány pohár igazi orosz vodka kíséretében idézzük fel az elmúlt napok kalandjait.

Túra nehézsége: 13 km, 1400 m szint fel, 1400 m szint le, kb. 8-9 óra pihenőkkel együtt

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Hazautazás

Repülőgépünk indulásának függvényében kiutazunk a repülőtérre és búcsút intve Kazahsztán rejtett természeti csodáitól, egy átszállással hazarepülünk.

Utazás költsége

349.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállások (városokban háromcsillagos szállodákban kétágyas szobákban, falvakban vendégházakban 2-3-4 ágyas szobákban)
 • reggeli minden Kazahsztánban töltött napon
 • országon belüli közlekedés busszal és terepjárókkal
 • belépők nemzeti parkokba
 • parkőr díja Altyn Emel Nemzeti Parkban
 • szervezés és túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest/Bécs – Almati útvonalra ( korábbi tapasztalatok alapján 240.000-300.000 Forint)
 • sátorbérlést a fakultatív kempingezéshez a felső Kolsai-tónál
 • fakultatív lovastúrát
 • étkezéseket a megjelölteken túl
 • költőpénzt étkezésre és szuvenírekre (50.000 – 70.000 Ft vérmérséklettől függően)
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportméret 16-20 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. 

Ennyi szabadság kell hozzá:

5 nap

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 8 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. Mind a szállások, mind a járművek tekintetében ár-érték arányban a legjobbat választottuk. Így biztosítva van az elvárható kényelem és minőség, hogy az aktív program során végig kipihentek legyünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink Almatiban kényelmes, háromcsillagos szállodák lesznek, ahol kétszemélyes, privát fürdőszobás szobák állnak rendelkezésünkre. A vidéki éjszakákat egyszerű, de kényelmes vendégházakban töltjük, ahol első kézből tapasztalhatjuk meg a méltán híres közép-ázsiai vendégszeretetet.

Budapestről vagy Bécsből egy átszállással repülünk Almatiba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. Egyéni repjegyvásárlás esetén minden esetben konzultálj irodánkkal mielőtt megveszed a repjegyeket.

Kazahsztánban busszal és terepjárókkal fogunk közlekedni.

Tarts velünk, ha érdekel Közép-Ázsia egyik utolsó, turisták hadától mentes, de természeti és kulturális kincsekben bővelkedő országa. A látványos természeti környezetben vezető túrák mellett, mélyebben is megismerkedünk a világ 9. legnagyobb országának turbulens múltjával és dinamikusan fejlődő jelenével. Utunk során hangsúlyt fektetünk az autentikus helyekre és élményekre, aminek köszönhetően kazahsztáni kalandtúránkon nem csak láthatod, de jobban megértheted Közép-Ázsia utolsó vadonjának mindennapjait.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Kazahsztán Közép-Ázsia egyik legszebb országa, melyet még nem kapott fel a turizmus. A helyiek életvitele és kultúrája nagyban eltér a Magyarországon megszokottaktól. Olyan utastársak jelentkezését várjuk, akik kíváncsiak, érdeklődőek, és a mainstream látnivalókon túljutva szeretnék felfedezni a végtelen fűtenger országát. Utazásunk során a gyalogtúrázáson, lovas és terepjárós túrákon túl nagy hangsúlyt fektetünk a helyiek autentikus megismerésére. Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Kazahsztánt!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 8 napon át folyamatos mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. A túrák átlagos fizikummal teljesíthetőek. Gyengébb fizikummal is végig lehet menni rajtuk, de a helyenként meredek kaptatók a kevésbé sportos utasaink számára fárasztóak lesznek. Kis kitartással ezek a szakaszok is teljesíthetőek, de több helyen meg lehet pihenni, és akár bevárni a csapatot, mert a túráink körtúrák. Amennyiben sérüléssel, vagy betegséggel küzdesz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesebb tájékoztatást adhassunk.

Repülőjegy

Budapestről vagy Bécsből egy átszállással repülünk Almatiba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. Egyéni repjegyvásárlás esetén minden esetben konzultálj irodánkkal mielőtt megveszed a repjegyeket.

Felszerelés, eszközök, oltások

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.